Μπροστά με 11,5 μονάδες η ΝΔ στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Μπροστά με 11,5 μονάδες η ΝΔ στη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Προβάδισμα 11,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η ΝΔ σε ό,τι αφορά στην πρόθεση ψήφου, στη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Την ίδια ώρα, στην παράσταση νίκης η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ μεγαλώνει ακόμα περισσότερο υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάνοντας τις 36,5 ποσοστιαίες μονάδες (52,5% έναντι 16%).

Όπως προκύπτει, το «άνοιγμα» της ψαλίδας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ οφείλεται στην αρνητική εκτίμηση των κυβερνητικών επιδόσεων από την κοινή γνώμη (8 στους 10 εκτιμούν ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση) και την απαισιοδοξία που επικρατεί για το μέλλον (8 στους 10 εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέα μέτρα).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ σημειώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 8%, 6% λαμβάνει το ΚΚΕ, 4,5% η Δημοκρατική Συμπαράταξη, 3% η Ένωση Κεντρώων, 2,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 2% οι ΑΝΕΛ, από 1,5% καταγράφουν Το Ποτάμι, η ΛΑΕ και η Πλεύση Ελευθερίας, 5% άλλα κόμματα, ενώ 19% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

prothesi psifou

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 86% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι, το 7% δηλώνουν ικανοποιημένοι, και το 7% ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι το 69% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου αναφέρουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές επιδόσεις, με 18,5% να απαντούν ότι είναι ικανοποιημένοι και το 12,5% να δηλώνουν ούτε ικανοποιημένοι ούτε δυσαρεστημένοι.

Διαβάστε αναλυτικά τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης ΕΔΩ.

 Σχόλια