Μπροστά με 8 μονάδες η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής & η έκπληξη από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Μπροστά με 8 μονάδες η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση – Ποιοι μένουν εκτός Βουλής & η έκπληξη από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Μπροστά με 8 μονάδες βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση από την εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό του tvxs.gr, η οποία, ωστόσο, φανερώνει ένα «θολό» τοπίο σε ό,τι αφορά στα μικρότερα κόμματα.

Αναλυτικότερα, η νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι παγιώνεται το προβάδισμα που είχε καταγράψει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε προηγούμενη έρευνα, αφού στην πρόθεση ψήφου προηγείται με ποσοστό 21%, και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μόλις με 13%, με τη διαφορά τους να βρίσκεται στις 8 μονάδες.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,6%, ενώ στη Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, μπαίνει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με 3,1%.

prothesi psifou

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα κόμματα, που σύμφωνα με δημοσκόπηση δεν μπαίνουν στη Βουλή, η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου προηγείται με 2,1%, και ακολουθούν το Ποτάμι με 1,6%, η Ένωση Κεντρώων με 1,4%, η Λαϊκή Ενότητα με 1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1%.

Μεγάλο, ωστόσο, είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, (18% των ερωτηθέντων), ενώ λευκό ή άκυρο επιλέγει το 11,2%.

Παράλληλα, το 9,9% δηλώνει ότι «δε θα ψηφίσει», «δεν ξέρω/ δεν απαντώ» δηλώνει το 2,8% των ερωτηθέντων, ενώ «άλλο κόμμα» επιλέγει το 4,5%.

Σημειώνεται ότι συνολικά, το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κι εκείνων που δηλώνουν ότι δε θα ψηφίσουν ανέρχεται στο 41,9%.

Εκτίμηση ψήφου

Η εικόνα αλλάζει κάπως στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή, με τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στο 5%, ενώ την είσοδό της στη Βουλή φαίνεται να εξασφαλίζει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αντιθέτως, εκτός Βουλής μένουν το Ποτάμι, η Ένωση Κεντρώων, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτη με μέσο όρο 32%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27%, το ΚΚΕ με 7,5%, η Χρυσή Αυγή επίσης με 7,5%. Στη Βουλή εισέρχεται και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 6,5%, καθώς και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με ποσοστό 3,5%.

Αντίθετα, το Ποτάμι με 2,5%, η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2%, η Λαϊκή Ενότητα 1,5% είναι τα κόμματα που δεν εισέρχονται στη Βουλή.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης με 30% – Πρωτιά για τη ΝΔ και στην παράσταση νίκης

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται στη δημοσκόπηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 30% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει την προτίμηση του 25% των ερωτηθέντων.

katallilos proth

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται και στην παράσταση νίκης πάντως με ποσοστό 61%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 21%. Το 3% βλέπει πρώτο «άλλο κόμμα» (αυθόρμητη απάντηση) και το 15% δηλώνει «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

parastasi nikis

Αντιδράσεις στις εξαγγελίες Τσίπρα – Μητσοτάκη

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις εξαγγελίες Τσίπρα ότι τα 246 εκατ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το 56% την κρίνει θετικά μεν, αλλά δε θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί. Το 22% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 18% την κρίνει αρνητικά.

Παράλληλα, αναφορικά με τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, το 54% την κρίνει θετικά αλλά δε θεωρεί ότι θα υλοποιηθεί, το 18% την κρίνει θετικά και θεωρεί ότι θα την υλοποιήσει, ενώ το 23% την κρίνει αρνητικά.Σχόλια