Χ. Σπίρτζης: Απειλεί με «μαύρο» τα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Χ. Σπίρτζης: Απειλεί με «μαύρο» τα κανάλια που δεν πήραν άδεια

Ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε πως, εάν η Digea δεν κόψει το σήμα των καναλιών που δεν εξασφάλισαν άδεια στον πρόσφατο διαγωνισμό, αυτό θα το πράξει η Πολιτεία.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε: «Στην περίπτωση που η Digea δεν συμμορφωθεί, σχετικά με τη διακοπή του σήματος των καναλιών που δεν πήραν άδεια λειτουργίας, τα συντεταγμένα όργανα της Πολιτείας υποχρεούνται να πράξουν το καθήκον τους».

Είναι η δεύτερη φορά που κυβερνητικό στέλεχος απειλεί με «μαύρο» τα κανάλια που δεν πήραν άδεια. Είχε προηγηθεί η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, δηλώνοντας πως το σήμα των καναλιών που δεν έλαβαν άδεια πανελλαδικής εμβέλειας θα διακοπεί σε 90 ημέρες από την ημέρα της δημοπράτησης των αδειών.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης προέβλεψε (δεν ξέρουμε με ποιον «μαγικό» τρόπο) ότι δεν θα μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι στον χώρο των καναλιών, γιατί -όπως ισχυρίστηκε- οι νέοι ιδιοκτήτες καναλιών θα απορροφήσουν το προσωπικό, καθώς ο νόμος προβλέπει ελάχιστο αριθμό εργαζομένων για κάθε σταθμό.

 

Διαβάστε επίσης:

Σπίρτζης: Επιτυχής ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχόλια