Χαϊκάλης: Μήνυση στους εισαγγελείς που έβαλαν στο αρχείο τις καταγγελίες του για δωροδοκία

Χαϊκάλης: Μήνυση στους εισαγγελείς που έβαλαν στο αρχείο τις καταγγελίες του για δωροδοκία

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των δύο εισαγγελέων, που τον περασμένο Δεκέμβριο είχαν αποφασίσει την αρχειοθέτηση των καταγγελιών του περί απόπειρας δωροδοκίας του, εν όψει της εκλογής, τότε, του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατέθεσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παύλος Χαϊκάλης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χαϊκάλης, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, εγκαλεί τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών, Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και τον εισαγγελέα, Παν. Παναγιωτόπουλο, για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες του περί απόπειρας δωροδοκίας του αρχειοθετήθηκαν, χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος από την Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες που είχε κάνει τον περασμένο Δεκέμβριο ο κ. Χαϊκάλης, ο Γ. Αποστολόπουλος του προσέφερε 700.000 ευρώ μετρητά, διακανονισμό για το δάνειό του και διάφορες άλλες οικονομικές διευκολύνσεις, συνολικού ύψους από δύο έως τρία εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ψηφίσει συγκεκριμένα εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών, κ. Παναγιωτόπουλος, που ερεύνησε την υπόθεση, κατόπιν εντολής του κ. Ντογιάκου, προχώρησε στην αρχειοθέτηση των καταγγελιών Χαϊκάλη, κρίνοντας ότι αυτές δεν έχουν βάση. Έτσι, δεν άσκησε ούτε ποινική δίωξη σε βάρος του Γ. Αποστολόπουλου, τον οποίο ο Π. Χαϊκάλης είχε καταγγείλει ως το πρόσωπο που επιχείρησε να τον δωροδοκήσει.Σχόλια