Χαμός με Άκη στο δικαστήριο

Χαμός με Άκη στο δικαστήριο

Ποιος είδε τον Άκη Τσοχατζόπουλο και δεν τον φοβήθηκε! Τσακώθηκε με όλους την ώρα της κατάθεσης του στρατηγού εν αποστρατεία του στρατού ξηράς, Μανούσου Παραγιουδάκη. Εν τω μεταξύ δεν θα αποφανθεί πιθανότατα σήμερα το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής της Βίκυς Σταμάτη. Αντίθετα το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση για το αντίστοιχο αίτημα του Γιώργου Σαχπατζίδη. Το Δικαστήριο αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε διακοπή.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του στρατηγού εν αποστρατεία του στρατού ξηράς, Μανούσου Παραγιουδάκη. Με αφορμή την σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων για μια ακόμα φορά άναψαν τα αίματα για την σύμβαση για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Την ώρα που ο κ. Παραγιουδάκης απαντούσε σε ερώτησεις της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου για το αν σήμερα η Ελλάδα έχει παραλάβει όλα τα υποβρύχια, συνήγοροι πολιτικής αγωγής (εκπροσωπούν το ελληνικό δημόσιο) παρενέβησαν για να υποστηρίξουν ότι οι συμβάσεις του Τσοχατζόπουλου είναι αυτές που έφεραν το αποτέλεσμα της μη παραλαβής των υποβρυχίων.

Τότε ο Άκης Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος προς συνηγόρους πολιτικής αγωγής, είπε: «Είστε συκοφάντες, ψεύτες, άσχετοι, είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι προσβολή, δεν έχετε το δικαίωμα, είναι ύβρεις αυτά που λέτε είναι συκοφαντίες και λάσπη».

Πολιτική Αγωγή: Σιγά μην είναι συκοφαντία και λάσπη η αλήθεια…

Άκης Τσοχατζόπουλος: Πρακτοράκια, πράκτορες. Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις.

Πολιτική Αγωγή: Έχουμε φάει τη ζωή μας με αυτές τις συμβάσεις.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Να τελειώνει η υπόθεση, να πάμε στα δικαστήρια, θα σας κάνω αγωγή. Οι συμβάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες.

Νίκος Ζήγρας προς Άκη Τσοχατζόπουλο: Ομολόγησε να τελειώνουμε.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κύριε εσύ είσαι άρρωστος.

Λεωνίδας Κοτσαλής: Ποιος ο λόγος που τα υποβρύχια παραγγέλθηκαν και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Δε το γνωρίζω, γνωρίζω ότι ήταν εκ των καλυτέρων υποβρυχίων. Ο τύπος αυτός των υποβρυχίων (214) ήταν ο καλύτερος. Δεν είχα λόγο στην επιλογή, η απόφαση αυτή άνηκε στον υπουργό.

Λεωνίδας Κοσταλής: Σε ποια κατάσταση παρέδωσε τις Ένοπλες Δυνάμεις ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Η κατάσταση ήταν πολύ καλή βεβαίως πάντα υπήρχαν ανάγκες.

Λεωνίδας Κοτσαλής: Αρχιτέκτων αυτής της πολιτικής εθνικής άμυνας ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Ναι, ήταν ο κ. Τσοχταζόπουλος ως υπουργός Εθνικής Άμυνας που ήταν. Μετά ήταν ο κ. Παπαντωνίου …

Λεωνίδας Κοτσαλής: Είχατε ακούσει για έκνομη δράση του πρώην υπουργού;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Όχι δεν είχα ακούσει. Εξηγώ όμως ότι από τον όρκο μας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον πολιτικό προϊστάμενο. Αν άκουγα κάτι, που δεν άκουσα, θα το έλεγα ευθαρσώς στον υπουργό. Θα του έλεγα: «υπουργέ, ακούγεται αυτό το πράγμα»…

Ερωτήσεις στον μάρτυρα απηύθυνε και ο συνήγορος του Νίκου Ζήγρα.

Στέλιος Γκαρίπης:(υπεράσπιση Ζήγρα): Έχετε δει ποτέ τον κ. Ζήγρα; Είχατε ακούσει ότι έκανε ποτέ κάποια προσπάθεια να αγοράσει κάποιο πρόγραμμα;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Όχι δε τον γνωρίζω δεν τον είδα ποτέ. Τον υπουργό μου ήξερα…

Στέλιος Γκαρίπης: Είδατε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα του κ. Τσοχατζόπουλου με τον κ. Σμπώκο;

Μανούσος Παραγιουδάκης: Είναι δυνατόν να παρακολουθώ τον πολιτικό μου προϊστάμενο, αυτά είναι προοίμια χούντας…Αν είναι δυαντόν να τον παρακολουθώ. Αν όμως παρουσιαστεί κάτι και είναι ξεκάθαρα τότε θα εμφανιστούμε και θα του το πούμε. Αλλιώς θα παραιτηθούμε.

Λίγο πριν από την ολοκλήρωση της κατάθεσης του κ. Παραγιουδάκη η ένταση χτύπησε πάλι κόκκινο με τον πρώην υπουργό να εχει λεκτική αντιπαράθεση με την πρόεδρο του Δικαστηριου.

Ακης Τσοχατζόπουλος: Κύριε μάρτυρα. Ποιος αποφασίζει για τις προμήθειες εξοπλιστικού που έχει εγκριθεί πιο πριν από το ΚΥΣΕΑ από μια άλλη διαδιακσία; Δεν είναι διαδικασίες αυθαίρετες είναι δεσμευτικές. Γιατί μας είπανε ότι υπήρξε σπατάλη …Εσείς γνωρίζετε πέραν όσων αποφασίσει το ΚΥΣΕΑ. Μα δεν μπορεί να αγοράσει το ΚΥΣΕΑ τίποτα εκτός του εγκεκριμένου προγράμματος.

Μ. Παραγιουδάκης: Δεν γνωρίζω για σπατάλες. Γνωριζω όμως το ΕΜΠΑΕ το πρόγραμμα των εξοπλισμών. Δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάποια σπατάλη

Α. Τσοχατζόπουλος: Συμφωνείτε ότι το πρόγραμμα επενδύσεων είναι δεσμευτικό;

Πρόεδρος: Πηγαίνετε…

Α. Τσοχατζόπουλος: Γιατί το κάνετε αυτό κυρία μου; Με διακόπτετε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, δεν με αφήνετε να μιλήσω. Παρακαλώ τι τρόπος είναι αυτός; Γιατί δεν με αφήνετε να μιλησω;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ…

Α.Τσοχατζόπουλος: Μπράβο κυρία Πρόεδρε! Συγχαρητήρια!Σχόλια