Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις αιγύπτιοι λαθροδιακινητές που μετέφεραν 235 μετανάστες

Χανιά: Προφυλακίστηκαν οι τέσσερις αιγύπτιοι λαθροδιακινητές που μετέφεραν 235 μετανάστες

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν σήμερα από ανακριτή και εισαγγελέα οι τέσσερις εκ των πέντε αιγυπτίων οι οποίοι κατηγορούνται για την παράνομη διακίνηση 235 μεταναστών οι οποίοι εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε διεθνή ύδατα νότια της Κρήτης.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Ανακριτή ενώ ο ένας εξ αυτών αφέθηκε ελεύθερος καθώς επιβεβαιώθηκε ότι δεν ανήκε στην ομάδα των διακινητών αλλά για μετανάστη.

Υπενθυμίζεται πως οι συγκεκριμένοι 235 μετανάστες, εντοπίστηκαν από τις ιταλικές Αρχές την ώρα που το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν άρχισε να βυθίζεται.

Διερχόμενο φορτηγό πλοίο αφού τους περισυνέλεξε, τους μετέφερε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο των Χανίων.

Για Πειραιά ετοιμάζονται οι μετανάστες

Οι 235 μετανάστες που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο έχουν ήδη ελεγχθεί ιατρικά και είναι καλά στην υγεία τους ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της παράδοσης των εγγράφων που θα τους επιτρέψει να αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους μετανάστες κατάγονται από την Συρία, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και την Λιβύη.

152 ανήλικα παιδιά ανάμεσα στους μετανάστες

Πολλά είναι τα ανήλικα παιδιά που ταξίδεψαν με το πλοίο των δουλεμπόρων αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στην Ιταλία.

Από τους 235 μετανάστες, τα 152 είναι ανήλικα παιδιά γεγονός που προβληματίζει έντονα τις αρχές.

Τα παιδιά αναμένεται να μεταφερθούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε κέντρα φιλοξενίας κράτησης ανηλίκων στην Αθήνα.

Πηγή: CretapostΣχόλια