Χάος στην Ειδομένη: Πορνεία, ναρκωτικά, trafficking στον καταυλισμό

126 0

Εγκληματικές ομάδες που αναπτύσσονται τους τελευταίους μήνες στην περιοχή της Ειδομένης προσπαθούν με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και την εξαθλίωση  .

Διακίνηση ανθρώπων, λαθραίων τσιγάρων και ναρκωτικών ήταν μέχρι πρόσφατα τα πιο διαδεδομένα αδικήματα στα οποία προστέθηκε σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» και η πορνεία.

Στο χάρτη μπήκε και η πορνεία με «πρωταγωνιστές» Μαροκινούς και Ιρακινούς οι οποίοι εκμεταλλεύονται ανυπεράσπιστες πρόσφυγες και μετανάστριες που ζουν μόνες τους στην Ειδομένη. Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται είτε για γυναίκες που ξέμειναν στον καταυλισμό, είτε έχουν χάσει το σύζυγό τους, είτε ο σύζυγος πρόλαβε να περάσει στην Ευρώπη πριν σφραγιστούν τα σύνορα.

Το κύκλωμα έχει μετατρέψει δύο χώρους στην Ειδομένη σε αυτοσχέδιους οίκους ανοχής. Οι χώροι που χρησιμοποιούνται είναι ένα εγκαταλελειμμένο βαγόνι τρένου και ένα δωμάτιο κτιρίου που τελεί υπό κατάληψη. Τα μέλη του κυκλώματος δίνουν λίγα λεφτά σε εξαθλιωμένες γυναίκες που εξάντλησαν τις οικονομίες τους με αντάλλαγμα την εκπόρνευσή τους.

Τα χρήματα που παίρνουν οι δράστες από τον κάθε πελάτη είναι 5-10 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Σύσκεψη στο ΥΠΕΣ για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

 Join the Conversation