Χαραγμένο το πρόσωπο της δολοφονημένης Δώρας

Χαραγμένο το πρόσωπο της δολοφονημένης Δώρας

  • Η 32χρονη εφοριακός που δολοφονήθηκε στο νεκροταφείο των Πατησίων βρέθηκε με ένα χαραγμένο «Γ» στο μάγουλο
  • Ο ιατροδικαστής σε πρώτη φάση δεν βλέπει πως μπορεί να προκλήθηκε αυτό κατά λάθος
  • Υπάρχουν αμυντικά τραύματα στο κορμί της, αλλά δεν δικαιολογείται το χάραγμα 
  • Αν το έκανε ο δολοφόνος τότε η υπόθεση παίρνει άλλη διάσταση, εντελώς ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα

Απίστευτο εύρημα του ιατροδικαστή που εξέτασε το άψυχο σώμα της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη στο Β΄Νεκροταφείο Αθηνών στην περιοχή των Άνω Πατησίων.

Η άτυχη εφοριακός φέρει 14 πληγές από μαχαίρι δύο εκατοστών που της στέρησαν τελικά τη ζωή, αλλά και ένα χάραγμα στο μάγουλο σε σχήμα Γ. Μετά την έρευνα του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, φαίνεται πως το συγκεκριμένο χάραγμα έχει προέλθει επιτηδευμένα από τον δολοφόνο, όταν πια η 32χρονη δεν είχε δυνάμεις να αντιδράσει, λίγο πριν ξεψυχήσει.

Στα ελληνικά χρονικά δεν συνηθίζονται τέτοιες δολοφονίες. Πρόκειται για πρακτική μανιακού δολοφόνου ή κατά συρροή δολοφόνου και πλέον η αστυνομία πρέπει να ερευνήσει την υπόθεση υπό διαφορετικό πρίσμα. Μετά από αυτό το εύρημα κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος για το κίνητρο του δολοφόνου και για το αν το «Γ» σημαίνει κάτι.

Για την ώρα, οι αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για έγκλημα πάθους (κάτι που συμπεραίνεται από τον αριθμό των μαχαιριών), αλλά ότι ο δολοφόνος είχε την ψυχραιμία και τη λογική να ληστέψει τα προσωπικά της αντικείμενα για να φανεί σαν ληστεία μετά φόνου. Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια ένδειξη που να υποδηλώνει πως πρόκειται για φονικό που συνδέεεται με την επαγγελματική της ιδιότητα (ελεγκτής ΣΔΟΕ). Ο πατέρας της, βέβαια, επιμένει να ανοίξουν όλες οι υποθέσεις που έλεγχε το τελευταίο διάστημα, θεωρώντας πως η δολοφονία σχετίζεται με την επαγγελματική της ιδιότητα, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως μελετούσε φακέλους σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ!

Η Δώρα βρισκόταν στο νεκροταφείο προκειμένου να φροντίσει το μνήμη του πρώην αρραβωνιαστικού της που είχε χάσει πέρσι τη ζωή του σε εργατικό ατύχημα. Βρέθηκε 70 μέτρα μακριά από το μνήμα, καθώς είχε συρθεί ως εκεί, όταν την πλησίασαν ένας νεαρός που δούλευε στο νεκροταφείο, καθώς και ένας ιερέας που την γνώριζε καθώς την έβλεπε τους τελευταίους μήνες σχεδόν καθημερινά.

Η δολοφόνος χτύπησε την κοπέλα πισώπλατα και εκείνη δεν πρόλαβε να φωνάξει για να ακούσουν κάποιοι που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κοιμητήριο.

 

 
Σχόλια