Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις

Χατζηδάκης: Η κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις

«Εμείς λέμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να κυβερνήσει» τόνισε, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και εξήγησε:

«Προσέξτε τώρα σε τι αντίφαση είναι η ίδια η κυβέρνηση. Αφού έκανε η στροφή των 180 μοιρών το καλοκαίρι στη συνέχεια εξελέγη με συγκεκριμένες θέσεις τον Σεπτέμβριο. Λένε μόνοι τους προσέξτε: “εάν λέγαμε άλλα πράγματα σε σχέση με αυτά που είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό ίσχυε για το Γενάρη. Δεν ίσχυε για τον Σεπτέμβριο”. Μάλιστα λέω εγώ. Αφού λοιπόν δεν ίσχυε, αποφασίστε κύριοι να κυβερνήσετε. Βγήκατε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, ε, εφαρμόστε το πρόγραμμα. Εμείς δεν είμαστε εμπόδιο στην εφαρμογή των θέσεών σας. Δεν κατεβάζουμε εμείς τον κόσμο στους δρόμους. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε να κάνετε πέντε βήματα μπροστά. Αυτή είναι η θέση της Ν.Δ».

Απαντώντας στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε:

«Οι ίδιοι αποφάσισαν να συνεργαστούν με τον κ. Καμμένο, εννοώ ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ίδιοι λένε και σήμερα “εμείς είμαστε μιαροί, ανάλγητοι και ότι δεν μας θέλουν καθόλου.” Και το αντίθετο να λέγαμε εμείς, θεωρητικά, πάλι δεν θα είχε κανένα νόημα. Από κει και πέρα ισχύουν στο ακέραιο φυσικά αυτά που έχει πει ο κ. Μητσοτάκης. Τονίζω όμως το εξής, ότι το πρόβλημα αυτή την ώρα στον τόπο δεν προκύπτει από την αντιπολίτευση, προκύπτει από την κυβέρνηση. Εάν δεν έρχονται επενδυτές να επενδύσουν δεν προκύπτει αυτό το πρόβλημα επειδή η αντιπολίτευση λέει “μην έρθετε να επενδύσετε” ή έχει μία ακραία δημαγωγική τάση. Προκύπτει γιατί έχουμε μία κυβέρνηση που δεν έχει μόνο αλλεργία στις επενδύσεις, αλλά έχει αλλεργία και στην ίδια τη διακυβέρνηση του τόπου. Οι άνθρωποι δεν το’ χουν. Πως να σας το πω. Βρίσκονται μπροστά σε ένα τοπίο το οποίο τους ξεπερνάει νομίζω».Σχόλια