Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κόμμα λωτοφάγων!

Χατζηδάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε κόμμα λωτοφάγων!

«Ο ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσε τετραήμερο εορτασμό για να πανηγυρίσει τις επιτυχίες του. Γιορτάζει τα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης που επιβάλλονται» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια επί του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, βιομήχανοι, κι όχι νοικοκυριά, θα αγοράζουν τα ακριβότερα τρόφιμα, εφοπλιστές κι όχι λαϊκά στρώματα θα αγοράζουν ακριβότερη βενζίνη και ντίζελ, κεφαλαιούχοι κι όχι όλοι οι Έλληνες, θα πληρώνουν ακριβότερα τηλέφωνα.

Κάνοντας ειδική μνεία «στον εορτασμό» – όπως είπε – των ρυθμίσεων για τα κόκκινα δάνεια και του Υπερταμείου αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ γιορτάζει τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια. «Ο κ. Τσίπρας, τον Σεπτέμβριο, έλεγε ότι ένας από τους βασικούς λόγους για να ψηφιστεί το κόμμα του ήταν για να μην μπουν τα funds στα κόκκινα δάνεια. Σήμερα κυβέρνηση χαίρεται γιατί προφανώς το σύνθημα κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη πραγματώνεται, από τους τραπεζίτες περνάνε στα funds».

– «Γιορτάζει επίσης, την ίδρυση του Υπερταμείου. Ο κ. Τσίπρας τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε πει ότι ένας από τους λόγους για να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να περάσουν μόνον εννέα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο και για 30 χρόνια. Σήμερα περνάνε όλα τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ και όλη σχεδόν η περιουσία του Δημοσίου για 100 χρόνια, με βέτο της τρόικα, και χωρίς έλεγχο της Βουλής».

Μίλησε επίσης, για τη στάση του σημερινού κυβερνώντος κόμματος, στα θέματα της Ολυμπιακής, του ΟΣΕ και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ.

Τέλος ο αντιπροέδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνθηκε προς τα κυβερνητικά έδρανα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Τελικά είσαστε κόμμα λωτοφάγων. Φάτε τώρα τους λωτούς σας και ψηφίστε όλα όσα καταγγέλλατε και ακόμη περισσότερα».


Διαβάστε επίσης: Μύρισε «μπαρούτι″ στην Κυβέρνηση – «Βέτο» ΑΝΕΛ για τα ειδικά μισθολόγια

Επεισόδιο Κασιδιάρη με χυδαίες εκφράσεις στη Βουλή – Αποκάλεσε «πόρνες» τα κυβερνητικά στελέχη – ΒΙΝΤΕΟΣχόλια