Χατζηδάκης: Στα 9 δις ευρώ ο λογαριασμός ύστερα από την «ηρωική» διαπραγμάτευση Τσίπρα

Χατζηδάκης: Στα 9 δις ευρώ ο λογαριασμός ύστερα από την «ηρωική» διαπραγμάτευση Τσίπρα

«Tο πακέτο μέτρων των 5,5 δισεκ. με την ‘ηρωική’ διαπραγμάτευση του Τσίπρα ανεβαίνει στα 9 δισεκ. ευρώ», τόνισε στο Βήμα FM ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση η κυβέρνηση έχει συνθέσει μια μουσική ‘’ηρωικής εξόδου’’ που έπαιξε ήδη με το ΔΝΤ και τη μονομερή κατάθεση νομοσχεδίων. Μακάρι να μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές. Όπως πέρυσι. «Λεβέντικη» διαπραγμάτευση που τελειώνει με οπισθοδρόμηση», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά πατάει σε δύο βάρκες: η μια είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης και η άλλη είναι της «ηρωικής εξόδου».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη, η όποια συμφωνία με την τρόικα φαίνεται ότι θα είναι μια εμβαλωματική λύση που δεν θα δίνει ελπίδα στη χώρα. Το νέο πακέτο μέτρων για το 2018 είναι μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον και άλλο ένα δείγμα της «ηρωικής» διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης.

«Στο δημοσιονομικό αυτό που νοιάζει την κυβέρνηση είναι πώς θα αυξήσει φόρους, τους οποίους αυξάνει με χαρά! Εμείς ξεκαθαρίζουμε προς τρόικα και κυβέρνηση ότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση: με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες» ανέρφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

«Η κυβέρνηση για επενδύσεις μιλάει μόνο για ΕΣΠΑ που είναι το1/6 όσων χρειαζόμαστε. Για ιδιωτικές επενδύσεις δεν μιλάει, έχει αλλεργία» σχολίασε σκωπτικά.

Όσον αφορά την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να προχωρήσει σε επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ, ο Κώστης Χατζηδάκης δήλωσε ότι «θα γίνουν κινήσεις που θα δείξουν ότι η ΝΔ είναι αποφασισμένη να είναι επί της ουσίας ανοιχτή σε νέες ιδέες και ανθρώπους».Σχόλια