Χέρι βοηθείας του Υπουργείου Υγείας στους πρόσφυγες- Θεσπίζει κάρτα υγείας

Χέρι βοηθείας του Υπουργείου Υγείας στους πρόσφυγες- Θεσπίζει κάρτα υγείας

Στην θέσπιση κάρτας υγείας πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, μέσα στον επόμενο μήνα, εξασφαλίζοντας ιατρική κάλυψη στους πρόσφυγες και μετανάστες που καταφθάνουν στη χώρας μας.

Την είδηση αυτή έκανε γνωστή μέσα από συνέντευξη του  στο Πρακτορείο FM , ο ο γγ Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος , αναφέροντας πως έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία σύστασης ία επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί, και θα αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία, ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί να δώσει μια λύση με πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον γ.γ Δημόσιας Υγείας: «Το υπουργείο Υγείας σε αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και τον κ. Μουζάλα, προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κάλυψη των αναγκών υγείας των προσφύγων και των μεταναστών. Με μία έγνοια, επιτρέψτε μου να πω, πρωτοφανή για την ιστορία των κυβερνήσεων που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα, γιατί η λογική αυτής της κυβέρνησης είναι ότι αυτοί οι συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε αυξημένη ανάγκη και πρέπει να τους παράσχουμε κάθε δυνατή φροντίδα. Άρα το σχέδιο μας είναι να γίνεται όσο το δυνατόν πιο καλός έλεγχος στις πύλες εισόδου αλλά και στα κέντρα φιλοξενίας».

Eπιπλέον πρόσθεσε: «Για αυτό το λόγο σχεδιάσαμε και αποφασίσαμε να υπάρχει και μία κάρτα υγείας, η οποία θα αναφέρει βασικά χαρακτηριστικά και αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους και η οποία θα τους είναι χρήσιμη και για τις μετακινήσεις μέσα στη χώρα και για τη διάβαση των συνόρων και για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλες χώρες».

H κάρτα υγείας σύμφωνα πάντα με την δέσμευση του κ. Γιάννη Μπασκόζου, αναμένεται να δοθεί σε λιγότερο από ένα μήνα.Σχόλια