Χιλιάδες Γάλλοι και πάλι στους δρόμους κατά του ν/σ για τα εργασιακά

Χιλιάδες Γάλλοι και πάλι στους δρόμους κατά του ν/σ για τα εργασιακά

Σε ρυθμούς Euro αλλά και κινητοποιήσεων «χορεύει» το Παρίσι, αφού για άλλη μια φορά χιλιάδες Γάλλοι έχουν βγει στους δρόμους υπό το βλέμμα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τις εργασιακές σχέσεις.

Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, έχει προκαλέσει αλλεπάλληλα κύματα διαμαρτυριών εδώ και μήνες, ενώ τις κινητοποιήσεις αμαυρώνουν ενίοτε σοβαρά επεισόδια βίας. Αυτή είναι η δέκατη φορά από το Μάρτιο που οι πολέμιοι της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Στο Παρίσι, πάνω από 2.000 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί και πραγματοποιούν αυστηρούς ελέγχους περιμετρικά της Πλατείας της Βαστίλης, με στόχο να περιφρουρήσουν την πορεία. Μεταξύ άλλων, ελέγχουν το περιεχόμενο των τσαντών και απωθούν τους διαδηλωτές που φορούν κράνη ή έχουν τα πρόσωπά τους καλυμμένα.

1

Η διαδήλωση αρχικά απαγορεύτηκε, όμως επετράπη υπό προϋποθέσεις και πραγματοποιείται σε μια συγκεκριμένη διαδρομή μήκους 1,2 χιλιομέτρων, με την παρουσία 2.000 και πλέον αστυνομικών.

Μιλώντας σχετικά, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δε θα αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο καθιστά ευκολότερη την πρόσληψη ή απόλυση ενός υπαλλήλου, σε μια απόπειρα να αντιμετωπίσει την υψηλή ανεργία. «Θα οδηγήσουμε αυτό το νομοσχέδιο στη γραμμή τερματισμού» είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους παρά τη ζέστη που επικρατεί.

«Η πλειονότητα των Γάλλων πολιτών το δηλώνει (ότι αντιτίθεται στη μεταρρύθμιση). Η πλειονότητα των συνδικάτων το δηλώνει και δεν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ του νομοσχεδίου στην Εθνοσυνέλευση» επισήμανε από την πλευρά του ο Φιλίπ Μαρτινέ, ηγέτης του συνδικάτου CGT.

 

 


Σχόλια