Χιλιάδες λάτρεις των κόμικς επισκέφθηκαν το 1ο Comic Con στη Λιβύη (video)

Χιλιάδες λάτρεις των κόμικς επισκέφθηκαν το 1ο Comic Con στη Λιβύη (video)

Χιλιάδες λάτρεις των κόμικς και του cosplay έδωσαν το «παρών» στο πρώτο Comic Con που διοργανώθηκε στη Λιβύη, στο εκθεσιακό κέντρο, στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Περίπτερα με κόμικς, βιβλία και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για gaming φιλοξενήθηκαν από τις 23 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο που διαμορφώθηκε κατάλληλα.

Η ιδέα για τη διοργάνωση του φεστιβάλ ήταν οκτώ φίλων που ήθελα να μοιραστούν το πάθος τους για τον κόσμο των κόμικς με Λίβυους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα.

 

Η (αρχική) ιδέα για αυτή την έκθεση και το Comic Con ήταν να αφορά ταινίες κινουμένων σχεδίων, αλλά στη συνέχεια η ιδέα μεγάλωσε. Μεγάλωσε και εξελίχθηκε και συμπεριλάβαμε και ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, και ουσιαστικά όλα όσα σχετίζονται με τα media της ψυχαγωγίας» δήλωσε στο reuters ο υπεύθυνος της διοργάνωσης, Hesham Areef.

Το Comic Con άρχισε το 1970 ως Golden State Comic Book Convention στο Σαν Ντιέγκο, στη νότια Καλιφόρνια και συγκέντρωσε σε ένα μέρος διαφόρων ειδών πλατφόρμες ψυχαγωγίας και τους φανς τους.

Από τότε το φεστιβάλ απέκτησε μεγάλη φήμη και διοργανώνεται κάθε χρόνο και σε άλλες πόλεις, μεταξύ άλλων σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο με σειρά εκδηλώσεων cosplay, συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, κόμικς, ταινιών και σειρών και σεμινάρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΣχόλια