Χιλιάδες μετανάστες στη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία

Χιλιάδες μετανάστες στη Μεσόγειο με προορισμό την Ιταλία

Εμπορικό πλοίο το οποίο μετέφερε 387 μετανάστες, προερχόμενους, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική, έφτασε στο λιμάνι των Συρακουσών της Σικελίας. Ανάμεσά τους υπάρχουν 57 γυναίκες και επτά παιδιά. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας – λαμβάνοντας υπόψη μόνο το τελευταίο 24ωρο – θα έχουν φτάσει στην Κάτω Ιταλία περισσότεροι από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, πλοίο του μη κυβερνητικού οργανισμού Γιατροί χωρίς Σύνορα εντόπισε και ανέσυρε νότια της Σικελίας πτώμα Αφρικανού μετανάστη, ενώ σήμερα, έχουν λάβει χώρα εννέα ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης, υπό το συντονισμό της ιταλικής ακτοφυλακής.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του 2014, έχουν χάσει την ζωή τους στα νερά της Μεσογείου πάνω από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες, όπως έχει κάνει γνωστό η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Η αστυνομία της Σικελίας, στο μεταξύ, συνέλαβε τέσσερις φερόμενους ως διακινητές ανθρώπων, οι οποίοι αναγνωρίσθηκαν από δεκάδες μετανάστες, μετά την άφιξή τους στην Ιταλία.

Ένας ακόμη Τυνήσιος φερόμενος ως διακινητής συνελήφθη στην Αουγκούστα της Σικελίας. Είχε δηλώσει στις ιταλικές αρχές ότι ήταν Σύρος υπήκοος, αλλά διαπιστώθηκε τελικώς ότι είχε επαναπατρισθεί στην χώρα του, στην Τυνησία, ήδη πριν δυο χρόνια.

 

 Σχόλια