Χιλιάδες στους δρόμους κατά του ασφαλιστικού

Χιλιάδες στους δρόμους κατά του ασφαλιστικού

Χιλιάδες δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί, φοροτεχνικοί και δεκάδες άλλοι επιστήμονες, αυτοπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες, πλημμύρισαν σήμερα τους δρόμους της Αθήνας, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

«Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Ψέμα κάθε λέξη στο στόμα του Αλέξη», «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον υπουργό εργασίας», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στη συγκέντρωση.

dikigoroi 2

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 11,30 το πρωί στα Προπύλαια, από όπου λίγο μετά τη μία το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν τη Βουλή.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι δικηγόροι αποσπάστηκαν από την υπόλοιπη πορεία και στάθηκαν μπροστά στο από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Εκεί άρχισαν ξανά να φωνάζουν συνθήματα, ενώ στη συνέχεια έκαψαν ΦΕΚ διορισμών και ζήτησαν την παραίτηση του υπουργού Εργασίας. Αμέσως μετά κρέμασαν τις γραβάτες τους σε δέντρα που βρίσκονται δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη και στάθηκαν προσοχή για να τραγουδήσουν τον Εθνικό Ύμνο.

dikigoroi

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις τόνισαν ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, είναι αναξιόπιστο, επικίνδυνο, φοροεισπρακτικό και μη βιώσιμο. Οι φορείς έχουν δηλώσει την απόφασή τους για ενότητες και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να αποσυρθεί το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα που οδηγεί στην οικονομική και επαγγελματική τους εξόντωση.

Σημειώνεται ότι στις κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού συμμετέχουν οι: Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Φοροτεχνικών Ελλάδος, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

asfalistiko-foreis

Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη των φορέων για τον συντονισμό των επόμενων κινήσεων με συμμετοχή και άλλων όπως είναι η ΓΣΕΕ, η ΕΣΗΕΑ κ.ά.


Σχόλια