Χειμάρα: Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Έντι Ράμα

Χειμάρα: Ρίχνει λάδι στη φωτιά ο Έντι Ράμα

Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τα βίαια γεγονότα στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου Χειμάρας με ανακοίνωση του την Κυριακή, χαρακτηρίζοντας τη στάση των Αλβανικών Αρχών, ως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Την Παρασκευή, η πολεοδομία της Χειμάρας πήγε στις Δρυμμάδες με σκοπό να γκρεμίσει την οροφή της εκκλησίας, λέγοντας πως έχει κατασκευαστεί παράνομα. Η ορθόδοξη εκκλησία της Αλβανίας καταδίκασε την ενέργεια των Αλβανικών αρχών, λέγοντας πως πρόκειται για απόπειρα να καταστραφεί η εκκλησία, ενώ κατήγγειλε ότι οι αρχές χρησιμοποίησαν βία κατά των κληρικών και των πιστών. Ο Αρτάν Σκρέλι, σύμβουλος του Αλβανού πρωθυπουργού, Έντι Ράμα δήλωσε σχετικά πως η τοπική αστυνομία στη Χειμάρα, επενέβη απλώς για να σταματήσει παράνομες εργασίες στο χώρο, οι οποίες αλλάζαν τη μορφή της εκκλησίας.

Τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ελληνικού ΥΠΕΞ για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στους Δρυμμάδες Χειμάρρας σχολίασε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα. Ερωτηθείς από πολίτη, μέσω Twitter, για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις και αν τις βλέπει ως παρέμβαση στα εσωτερικά της Αλβανίας, ο κ. Ράμα απάντησε: «Το έκαναν συχνά στο παρελθόν, το κάνουν ακόμα, αλλά πιο σπάνια. Θα τους χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος για να το συνειδητοποιήσουν».Σχόλια