Χίος: Αντιδράσεις κατοίκων για την ενοικίαση ξενώνων για τα προσφυγόπουλα

Χίος: Αντιδράσεις κατοίκων για την ενοικίαση ξενώνων για τα προσφυγόπουλα

Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν περίπου 30 άτομα στη Χίο, τα οποία εμφανίστηκαν ως θιγόμενοι κάτοικοι στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, το οποίο θα συζητούσε αίτημα για παραχώρηση ξενώνων για τις ανάγκες στέγασης των προσφυγόπουλων.

Τελικά, οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες κατάφεραν να σταματήσουν την εν λόγω διαδικασία, με αποτέλεσμα το αίτημα να μένει σε εκκρεμότητα.

Αναλυτικότερα, «μπλόκο» στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Νομικού Προσώπου, το οποίο θα συζητούσε την παραχώρηση των ξενώνων του Ιωνικού Κολυμβητηρίου, για τις ανάγκες στέγασης προσφυγόπουλων, έστησαν με την παρουσία του περί τους 30 πολίτες, που εμφανίστηκαν ως θιγόμενοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Φραγκοβουνίου.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, στην οποία είχαν προσέλθει οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες.

Τελικά, μετά από έντονη λογομαχία ο πρόεδρος του ΔΣ Παντελής Καμπούρης έκανε γνωστό ότι το θέμα έχει αποσυρθεί από την ημερήσια διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα είχε υποβάλει στο Νομικό Πρόσωπο η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the children» και αφορούσε στη μίσθωση των 15 ξενώνων του κολυμβητηρίου για περίοδο εννέα μηνών.

Με πληροφορίες από: astraparis.grΣχόλια