Χίος: Υψώνουν δεύτερο φράχτη στo hotspot στη ΒΙ.ΑΛ.

Χίος: Υψώνουν δεύτερο φράχτη στo hotspot στη ΒΙ.ΑΛ.

Προσπάθειες για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών αστυνόμευσης του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στη ΒΙ.ΑΛ. της Χίου καταβάλλουν οι τοπικές αρχές, μετά τα επεισόδια που έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο κέντρο, τον τελευταίο καιρό.

Συγκεκριμένα, και όπως αναφέρει το politischios.gr, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη δημιουργία ζώνης αστυνόμευσης και πυροπροστασίας περιμετρικά του κέντρου, καθώς σήμερα το πρωί, συνεργεία του Δήμου Χίου και της 96 ΑΔΤΕ ξεκίνησαν τις εργασίες για τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας περιμετρικά του χώρου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους, οι λόγοι που τους οδήγησαν στις παραπάνω ενέργειες είναι δύο: πρώτον για να γίνεται περιπολία επί 24ώρου βάσεως γύρω από το κέντρο, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα φυγής όπως έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, και δεύτερον για να μειωθεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα γύρω αγροκτήματα, και η μετάδοσή της στο κέντρο, ιδίως τους θερινούς μήνες.

Ο σχεδιασμός της αστυνομίας προβλέπει 24ωρη αστυνόμευση με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, ενώ κατόπιν αιτημάτων των κατοίκων των Καμποχώρων, θα στηθεί και δεύτερη περίφραξη περιμετρικά του hotspot.

Τα παραπάνω σχέδια, ωστόσο, δεν έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιασμό από το σύνολο της κοινής γνώμης, με πολλούς να κάνουν λόγο για χώρο που μοιάζει περισσότερο με φυλακή, παρά με κέντρο φιλοξενίας, και για αμφιλεγόμενες πρακτικές του δημάρχου της περιοχής που εγείρουν ερωτήματα για το ρόλο των τοπικών αρχών απέναντι στο προσφυγικό.Σχόλια