Χίος: Πληροφορίες για άφιξη Τούρκου δικαστικού που ζητά πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Χίος: Πληροφορίες για άφιξη Τούρκου δικαστικού που ζητά πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Πολιτικό άσυλο στη χώρα μας ζητά Τούρκος δικαστικός που έφτασε τα ξημερώματα στη Χίο, σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 50χρονος δικαστικός συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές για παράνομη είσοδο στη χώρα, ωστόσο δήλωσε στους λιμενικούς ότι διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν και ζητά άσυλο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τούρκος δικαστικός εντοπίστηκε μαζί με ομάδα προσφύγων που προσπαθούσε να προσεγγίσει τα ελληνικά παράλια.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, θα ακολουθήσει η παραπομπή του στον εισαγγελέα για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ και για το θέμα του ασύλου θα παραπεμφθεί αρμοδίως στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, την προηγούμενη εβδομάδα επτά ακόμα Τούρκοι πολίτες μπήκαν παράνομα στη χώρα μας για να ζητήσουν άσυλο.

Πρόκειται για ένα ζεύγος ακαδημαϊκών με τα δύο παιδιά τους που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη και για τρεις επιχειρηματίες που αποβιβάστηκαν στη Ρόδο.

Ωστόσο τίποτα από τα παραπάνω δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία αξιολόγησης των αιτημάτων ασύλου των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο, μία ημέρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου.Σχόλια