Χιούγκο Ντίξον για ασφαλιστικό: Πονηρό το σχέδιο του Τσίπρα

Χιούγκο Ντίξον για ασφαλιστικό: Πονηρό το σχέδιο του Τσίπρα

Ο Βρετανός δημοσιογράφος εκτιμά ότι η Ευρώπη δεν είναι διατεθειμένη να περάσει άλλο ένα αγωνιώδες καλοκαίρι για την Ελλάδα. «Μέρκελ και Ολάντ έχουν το προσφυγικό, την τρομοκρατία, την ένταση Ρωσίας-Τουρκίας και ίσως τη Μεγάλη Βρετανία» λεέι και προσθέτει: «Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να μην υπάρξει νέα μάχη. Να υπάρξει μεν μια δικαίη συμφωνία αλλά αφού συμφώνησαν σε όλα τον περασμένο Ιούλιο».

Ο Χιούγκο Ντίξον, μάλιστα, χαρακτηρίζει ως ατυχές το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις συνεχιστούν έως τον Ιούλιο ενώ έχουν ήδη καθυστερήσει. Αναφέρει ακόμη ότι «οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι», ωστόσο, αν η κυβέρνηση τηρήσει τα συμφωνηθέντα τότε «θα δει φως στο τούνελ» στο τέλος του καλοκαιριού.

«Αν ο Τσίπρας όμως καταφέρει να περάσει αυτές τις προτάσεις (σ.σ. το ασφαλιστικό, το φορολογικό των αγροτών και το νέο μεσοπρόθεσμο) οι πιστωτές κραδαίνουν αρκετά «ζουμερά» καρότα με πιο σημαντικό την ελάφρυνση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος. Πιθανόν να υπάρξει και άρση των capital controls και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εντάξει τα ελληνικά όμολογα στο δικό της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων» συμπληρώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος και προσθέτει ότι όμως «αν η Ελλάδα δεν κάνει τα απαραίτητα και έχουμε πισωγυρίσματα η κυβέρνηση δεν θα πάρει άλλα χρήματα κι έτσι η οικονομική κατάσταση θα συνεχείσει να επιδεινώνεται».

«Ο Τσίπρας πρέπει να αντιληφθεί οτι όλα τα παραπάνω δεν είναι μόνο προς όφελος της χώρας του αλλά και της προσωπικής του επιβίωσης ως πρωθυπουργός» κατέληξε ο αρθογράφος του Reuters.

 Σχόλια