Χύθηκε αίμα για την αρχηγία στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών

Χύθηκε αίμα για την αρχηγία στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών

Λόγχες… θανάτου στις φυλακές Κορυδαλλού, «σουβλίζουν» το απάνθρωπο και ανεπαρκές σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Ομάδες αλλοδαπών χρησιμοποιώντας ξύλινα κοντάρια που στις άκρες τους είχαν μυτερές μεταλλικές καταλήξεις, αυτοσχέδια σουβλιά και ρόπαλα, ήρθαν σε θανατηφόρα σύγκρουση, με πιθανή αιτία την «αρχηγία» στην Γ’ πτέρυγα.

Δύο κρατούμενοι έπεσαν νεκροί και 21 τραυματίστηκαν. Δέκα από αυτούς μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο νοσοκομείο και δύο στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας σε σοβαρότερη κατάσταση. Για ακόμα μία φορά στο εσωτερικό του Κορυδαλλού βγήκαν τα μαχαίρια με αποτέλεσμα να χαθεί ο έλεγχος και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να μην μπορούν για αρκετή ώρα να συγκρατήσουν σκληρές ομάδες κρατουμένων που έδρασαν οργανωμένα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι θα γινόταν «εισβολή» στελεχών της ΕΚΑΜ στις φυλακές προκειμένου μαζί με σωφρονιστικούς υπαλλήλους να πραγματοποιήσουν καθυστερημένα, έλεγχο σε όλα τα κελιά της Γ’ Πτέρυγας, προκειμένου να εντοπίσουν το θανατηφόρο αυτοσχέδιο οπλοστάσιο.

Η θανατηφόρα συμπλοκή εξελίχθηκε λίγο πριν φτάσει η ώρα να μπουν στα κελιά τους, όταν μία ομάδα που αποτελούνταν από Αλβανούς και Άραβες επιτέθηκε σε ομάδα Πακιστανών. Πάνω τους είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδια ακόντια και σίδερα με συνέπεια πολύ γρήγορα 21 άτομα να τραυματιστούν και δύο να πέσουν νεκρά. Στις φυλακές έφτασαν δεκάδες ασθενοφόρα που μετέφεραν τους τραυματίες και τους νεκρούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και στο Τζάνειο.

Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το κτίριο, ενώ οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν λίγο πριν τις 21:00 να βάλουν το σύνολο των κρατουμένων στα κελιά τους. Το χθεσινό περιστατικό ήταν το ποτήρι που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για το προσωπικό των φυλακών Κορυδαλλού που είχε προειδοποιήσει μέσω των συνδικαλιστικών του ενώσεων για νεκρούς.

«Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό ότι θα έχουμε νεκρούς αλλά δυστυχώς κανείς δεν μας άκουσε. Τώρα βλέπουμε τα αποτελέσματα. Η κατάσταση στις φυλακές Κορυδαλλού έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Η βία ανάμεσα στις ομάδες των αλλοδαπών κρατουμένων έχει ενταθεί σε πάρα πολύ επικίνδυνο βαθμό. Οι αιτίες των συγκρούσεων είναι αναρίθμητες: Διαφορές για πάσης φύσεως νταραβέρια (ακόμα και ναρκωτικά), αντιμαχίες για την αρχηγία στο εσωτερικών των φυλακών, διαφορές για το ποιος θα κάνει κουμάντο και που» δήλωσε o Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Και προσθέτει: «Εννοείται δε ότι στις συγκρούσεις χρησιμοποιούνται αυτοσχέδια μαχαίρια και άλλα επικίνδυνα αντικείμενα. Με αυτά πολλές φορές έχουν τραυματίσει και σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Πρέπει να δοθεί κάποια στιγμή ένα τέλος σε όλα αυτά. Η πολιτεία άμεσα να πάρει μέτρα για να μη συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».Σχόλια