Χωρίς αποτέλεσμα οι επαφές των αγροτών με την κυβέρνηση

Χωρίς αποτέλεσμα οι επαφές των αγροτών με την κυβέρνηση

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και εκπροσώπους των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, με τον αγροτοσυνδικαλιστή, επικεφαλής του μπλόκου της Νίκαιας, Βαγγέλη Μπούτα, να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι «από τη συζήτηση δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν.

Ο ίδιος, ζήτησε τα τρακτέρ να παραμείνουν στα μπλόκα και να ενισχυθεί ο αγώνας των αγροτών όσο γίνεται περισσότερο. «Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίτης στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπούτα, ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει προοπτική, «αν συνολικά αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα». «Είμαστε 15 – 20 μέρες στα μπλόκα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης. Αν μέρος του πλαισίου αυτού το ικανοποιούσε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», ανέφερε και χαρακτήρισε τον αγώνα τους «αγώνα επιβίωσης».

Από την πλευρά της, η ηγεσία του υπουργείου επισήμανε πως δεν είναι δυνατό να γίνει διαπραγμάτευση με τους παραγωγούς για μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, λόγω των συζητήσεων με τους Θεσμούς για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των αγροτών ήταν: αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τους άντρες αγρότες και στα 55 για τις γυναίκες, αφορολόγητο πετρέλαιο κίνησης, μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, ακατάσχετο ετήσιο όριο στις 15.000 ευρώ στα τραπεζικά βιβλιάρια αγροτών.Σχόλια