Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση κυβέρνησης – αγροτών

Χωρίς αποτέλεσμα η συνάντηση κυβέρνησης – αγροτών

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου, υπό τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, και αντιπροσωπείας αγροτών.

Ενδεικτικό του χάσματος ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι και το γεγονός ότι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα και των Ευζώνων αποχώρησαν πριν ακόμη τελειώσει η συνάντηση δηλώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ και οι αγρότες από τις υπόλοιπες περιοχές δήλωσαν απογοητευμένοι.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε ότι «είχαμε αναλυτική συζήτηση. Οι υπουργοί είχαν προετοιμαστεί και μπορώ να εκτιμήσω ότι τα 2/3 των αιτημάτων είτε υλοποιούνται, είτε ανέλαβαν οι υπουργοί να τα μελετήσουν για να βρουν λύση».

«Βούληση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσουμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που θα δημιουργείται και να μειώσουμε το κόστος παραγωγής. Αιτήματα, ιδέες , προτάσεις στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους παραγωγής είμαστε ανοιχτοί να τα συζητήσουμε πάντα στις δυνατότητες που έχουμε» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο κ. Δραγασάκης έκανε λόγο για βιωσιμότητα της αγροτικής ανάπτυξης και οικονομίας και τόνισε ότι «κάλεσα και τους αγρότες να σκεφτούν και να υπάρξει ένας δημόσιος διάλογος γύρω από το πώς θα ενισχύσουμε τις μορφές συλλογικής οργάνωσης των αγροτών».

Στη συνάντηση τέθηκε και το θέμα της παραβατικότητας.

«Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε μόνο τις παράνομες ελληνοποιήσεις πρέπει γενικότερα να αντιμετωπίσουμε την παραβατικότητα στον αγροτικό χώρο» είπε ο κ. Δραγασάκης και πρόσθεσε ότι «η εντύπωσή μου είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία της αντιπροσωπείας των αγροτών συνειδητοποιεί ότι τα προβλήματα έρχονται από μακριά, δεν είναι σημερινά και ότι με νηφάλιο διάλογο να βρούμε λύση. Όλα τα άλλα είναι για εντυπώσεις».

Πηγή φωτογραφίας: naftemporiki.grΣχόλια