Χωρίς κεντρικό δελτίο απόψε το Mega

172 0

Στάση εργασίας από τις 18.00 έως και τις 24.00 αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του MEGAαντιδρώντας στην επικείμενη μείωση αποδοχών που ανακοινώθηκε από τη διοίκηση της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση της διοίκησης του σταθμού θα γίνουν περικοπές μισθών από 10% έως 20% και οι οποίες θα είναι 10% σε όσους οι μηνιαίες μικτές αποδοχές τους δεν ξεπερνούν τα 1300 ευρώ, 15% σε αυτούς που οι μηνιαίες μικτές αποδοχές τους είναι 1300 έως 3000 ευρώ, ενώ οι πάνω από αυτό το ποσό θα υποστούν μείωση 20%.

Με δεδομένο ότι όλοι οι εργαζόμενοι στο σταθμό της Μεσογείων έχουν υποστεί από το 2009 κι άλλες περικοπές (που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν τις πέντε!) αντιδρούν στις νέες περικοπές, όταν μάλιστα φαίνεται ότι αυτά τα μέτρα δεν είναι για ορισμένο χρονικό διάστημα, αλλά μόνιμα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμα εντονότερες αντιδράσεις.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ενημέρωσε σχετικά με επιστολή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενώ αυτήν την ώρα συνεχίζεται η συνέλευση των δημοσιογράφων του καναλιού της Μεσογείων.Join the Conversation