Χωρίς «λευκό καπνό» η σύσκεψη Τσίπρα με τους Θεσμούς –  Σε εξέλιξη ήδη το Eurogroup

Χωρίς «λευκό καπνό» η σύσκεψη Τσίπρα με τους Θεσμούς – Σε εξέλιξη ήδη το Eurogroup

Χωρίς τελική συμφωνία για κοινό κείμενο προτάσεων ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πολύωρη σύσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τους επικεφαλής των Θεσμών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της οποίας ξεκίνησε η κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, προσερχόμενος είπε να μην χαλάσει το… προξενιό, και να παραμείνει για μία ακόμη φορά αρνητικός, σημειώνοντας πως ακόμα δε φαίνεται να έχουν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να υπάρξει συμφωνία σήμερα, ενώ συμπλήρωσε πως δεν πιστεύει ότι έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος από τη Δευτέρα.

Περισσότερο αισιόδοξος εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, ο οποίος προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup σημείωσε ότι έχει γίνει πρόοδος, ωστόσο τόνισε πως υπάρχουν ακόμα εκκρεμή ζητήματα, και ότι οι διαβουλεύσεις ενδέχεται να συνεχιστούν έως τα ξημερώματα.

Μια λύση είναι «πιθανή» και αναγκαία, δήλωσε από την πλευρά του ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

Χωρίς δηλώσεις προσήλθαν η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ καμία δήλωση δεν έκανε και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος μαζί με τον κ. Τσακαλώτο εκπροσωπούν την ελληνική πλευρά.

Σημειώνεται, πάντως, ότι διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι διαβουλεύσεις θα επαναληφθούν αύριο. Οι ίδιες πηγές ανάφεραν ότι η σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup κατά πάσα πιθανότητα δε θα είναι η τελευταία, και αναμένεται να γίνει νέα συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης άμεσα.

Σχόλια