Χωρίς σχόλια ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν – Νταβούτογλου

Χωρίς σχόλια ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Ερντογάν – Νταβούτογλου

Χωρίς σχόλια ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Αχμέτ Νταβούτογλου, η οποία διήρκησε μία ώρα και 40 επτά.

«Ουδέν σχόλιον» ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της τουρκικής προεδρίας μετά την κρίσιμη συνάντηση, με το πολιτικό μέλλον του Αχμέτ Νταβούτογλου – τον οποίο τα τουρκικά ΜΜΕ θέλουν να παραιτείται, λόγω διαφωνιών με τον Ερντογάν – να διαφαίνεται… θολό.

Πάντως, χαρακτηριστική του ρήγματος μεταξύ των δύο ανδρών ήταν η αιχμηρότατη δήλωση του Ερντογάν λίγο πριν τη συνάντηση: «Δε θα πρέπει να ξεχνάς πώς πήρες τη θέση σου», ενώ χθες ο Αχμέτ Νταβούτογλου είχε αναφέρει ότι δε θα δίσταζε να αποχωρήσει από κάθε θέση, αν χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι οι δύο ηγέτες κυβερνούν τη χώρα σε μια τεταμένη συμμαχία έπειτα την εκλογή του Ερντογάν στην προεδρία το 2014, όταν και ο Νταβούτογλου τον αντικατέστησε στον πρωθυπουργικό θώκο.

Συνεργάτες του Νταβούτογλου υποβαθμίζουν μέχρι τώρα τις εντάσεις που συχνά προκύπτουν λόγω της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων, υποστηρίζοντας πως αποτελούν θέματα τρόπων παρά ουσίας.Σχόλια