Χουλιαράκης: Αποδέχθηκα τη θέση για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος – Στόχος η σταθεροποίηση της οικονομίας

Χουλιαράκης: Αποδέχθηκα τη θέση για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος – Στόχος η σταθεροποίηση της οικονομίας

Ότι ο στόχος είναι η συνέχιση της σταθεροποίησης της οικονομίας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής.

«Αποδέχθηκα αυτήν τη θέση προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος», εξήγησε ο υπηρεσιακός υπουργός, ενώ εξήρε την ανάγκη «να προχωρήσει η ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος όσο πιο γρήγορα γίνεται και η εμπέδωση της εμπιστοσύνης στην οικονομία».

Ακόμη, ο κ. Χουλιαράκης παραδέχθηκε ότι η οικονομία βρίσκεται σε φάση ύφεσης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα «να μην κρατήσει πολύ και να αρθούν το συντομότερο δυνατόν τα capital controls».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κριθεί ως επιτυχής, εφόσον οι βαθμοί ελευθερίας της επόμενης κυβέρνησης είναι ίδιοι ή και μεγαλύτεροι από της προηγούμενης, με στόχο να κατανεμηθεί το βάρος της προσαρμογής με δικαιότερο τρόπο.

Τέλος, έκανε ειδική μνεία στην «κρίσιμη συμβολή» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην εμπέδωση του κλίματος σταθερότητας στην οικονομία.

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος υπουργός διαβεβαίωσε ότι «δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό για το στίγμα του πώς είναι μια άλλη διακυβέρνηση». «Είναι μια συγκινητική στιγμή για την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς που φτάνει στο τέλος της» συμπλήρωσε.Σχόλια