Χουλιαράκης: Εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εντός του 2016

Χουλιαράκης: Εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εντός του 2016

Εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου εντός του 2016 προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος μιλώντας στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές προσδιόρισε και τους τρεις στόχους του πολυνομοσχεδίου.

Αναλυτικότερα, ο κ. Χουλιαράκης προανήγγειλε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα καταβληθούν 3,1 δισ. ευρώ για την πληρωμή των οφειλών του Δημοσίου, ενώ έως το τέλος του 2016, άλλα 3,9 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους στόχους του πολυνομοσχεδίου, σημείωσε ότι είναι οι εξής:

1) Περαιτέρω δημοσιονομική σταθεροποίηση. Οι στόχοι που ενσωματώνονται εδώ και στο Μεσοπρόθεσμο είναι ιδιαίτερα ήπιοι και ρεαλιστικοί και μειώνουν την ανάγκη λήψης μέτρων, είπε.

2) Εμπέδωση οικονομικής σταθερότητας ώστε «να αποκατασταθούν υγιείς συνθήκες ρευστότητας».

3) Υποστήριξη της μακροχρόνιας οικονομικής ανάκαμψης.

Ακόμη, ο κ. Χουλιαράκης παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν δύσκολα δημοσιονομικά μέτρα», τονίζοντας, ωστόσο, ότι η συμφωνία και η ψήφιση του νομοσχεδίου επιτρέπει την ομαλή χρηματοδότηση της οικονομίας. «Έτσι, εξαλείφεται το ρίσκο εξόδου από το κοινό νόμισμα, αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη και διαμορφώνονται συνθήκες οικονομικής σταθερότητας και εξόδου από την ύφεση», συνέχισε.

Τέλος, ο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση έχει παράλληλο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Μαζί με τα σχέδια αυτά, θα συμβάλλουμε στην οικονομική ανεξαρτησία μέσω εξόδου στις αγορές».


Σχόλια