Χρ. Καραγιαννίδης στον Π. Κουσουλό: «Αν χρειαστεί θα… ξενομοθετήσουμε. Δε χρειάζονται καλά μαθηματικά για να εισηγηθείς το νομοσχέδιο!»

Χρ. Καραγιαννίδης στον Π. Κουσουλό: «Αν χρειαστεί θα… ξενομοθετήσουμε. Δε χρειάζονται καλά μαθηματικά για να εισηγηθείς το νομοσχέδιο!»

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Καραγιαννίδης, εισηγητής του πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή, βγήκε στον αέρα του Alpha και στην εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού και επανάλαβε τη ρητορική του κόμματος πως μόνο αν διευθετηθεί το θέμα του χρέους θα ισχύσουν τα μέτρα για μετά το 2018, θεωρώντας τα λεγόμενα του Σόιμπλε ως λόγια που διαμορφώνουν κλίμα και τίποτα παραπάνω.

Στη συνέχεια, βέβαια, ισχυρίστηκε πως η «μπάλα είναι στα πόδια» του ΔΝΤ και του Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, δηλαδή εκείνου που… δημιουργεί το κλίμα!

 «Δεν υπάρχει κάτι επίσημα υπογεγραμμένο από τα μέλη του Eurogroup ως απόφαση. Υπάρχει ως φήμη, ως δήλωση και ως κλίμα. Και σε αυτό το Eurogroup και στο επόμενο στις 15 Ιουνίου θα υπάρξει πίεση και προσπάθεια από όλους, την ελληνική πλευρά, τους εταίρους, το ΔΝΤ, να υπάρξει οριστική λύση για το χρέος. Αν δεν υπάρξει λύση για το χρέος, τότε δεν θα ισχύσουν τα νομοθετήματα που περάσανε την προηγούμενη εβδομάδα, όσον αφορά στο 2019 και στο 2020»

Ορθώς ο Πέτρος Κουσουλός ζήτησε από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να εξηγήσει με ποια διαδικασία θα αγνοηθούν ψηφισμένα μέτρα αν τυχόν δεν γίνει η ρύθμιση του χρέους όπως την επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ και τότε ήταν που το στέλεχος της κυβέρνησης αιφνιδίασε λέγοντας πως το πολύ-πολύ να περάσουν ένα νόμο για να… ακυρώσουν τον άλλο νόμο!

«Είναι εντός της συμφωνίας μας με τους θεσμούς πως αν δεν υπάρξει υπογεγραμμένη συμφωνία για ελάφρυνση, διάρθρωση ή διευθέτηση του χρέος, όπως θέλετε πείτε το, μία καίρια παρέμβαση στο χρέος, δεν θα συμμετέχει το ΔΝΤ. Το ΔΝΤ ήταν αυτό που επέβαλε τα μέτρα τα αρνητικά, ενώ εμείς πετύχαμε τα θετικά. Εάν δεν συμμετάσχει σε αυτή τη συμφωνία, απλά δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα. Και όλοι ξέρουμε πως ο νόμος καταργείται με νόμο…»

Ο Χρ. Καραγιαννίδης υπερασπίστηκε, τέλος, την άγνοιά του επί μαθηματικών και οικονομικών θεμάτων, λέγοντας πως το πολυνομοσχέδιο αφορά σε πολλά ζητούμενα και πως θα έπρεπε, αν όχι ο ίδιος άρα κάποιος ειδικός, να υπάρχουν ένδεκα εισηγητές…

Ακούστε ολόκληρη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Χρήστου Καραγιαννίδη:Σχόλια