Χρήση αντηλιακού πέρα από το καλοκαίρι

Χρήση αντηλιακού πέρα από το καλοκαίρι

Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρησιμοποιούν κάποια είδη αντηλιακών πριν ή και μετά το καλοκαίρι. Όσοι βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία, σίγουρα έχουν να επωφεληθούν από τα πολλά αντηλιακά προσφορά που κυκλοφορούν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Έτσι, πολλοί επιλέγουν να αγοράζουν αντηλιακά σε προσφορά, ακόμη και σε μεγάλες ποσότητες, αφού ο τρόπος ζωής τους, τους φέρνει καθημερινά εκτεθειμένους για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ήλιο. Σε αρκετό κόσμο επικρατεί η άποψη ότι το σταδιακό μαύρισμα προστατεύει σε ικανοποιητικό βαθμό από ενδεχόμενη βλάβη που προκαλεί η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο. Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός πως το μαύρισμα έστω και σε σταδιακή ανάπτυξη, δεν αποκλείει τις μακροπρόθεσμες βλάβες στο δέρμα, ούτε απενεργοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανεπιθύμητες ενέργειες του ήλιου.

Υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τα χειμερινά σπορ και ακόμα και η αντανάκλαση του ήλιου στο χιόνι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα και κυρίως στο πρόσωπο. Μια άλλη ομάδα ατόμων χρειάζεται καλύτερη περιποίηση και μεγαλύτερη χρήση του αντηλιακού για αισθητικούς λόγους και για την καλύτερη περιποίηση του δέρματος.

Εξάλλου, σε ένα μεγάλο τμήμα της Ελλάδας παρατηρείται ηλιοφάνεια τις περισσότερες από τις 365 μέρες του χρόνου. Τα άτομα που βρίσκονται σε βρεφική ή παιδική ηλικία και οι ηλικιωμένοι, χρειάζονται μεγαλύτερη φροντίδα και είναι πιο ευάλωτοι σε μια πιθανή πρόκληση κακοήθους βλάβης στο δέρμα. Αυτό μπορεί να συμβεί χωρίς να υπάρχει κάποιο ιστορικό εγκαυμάτων, απλώς λόγου μεγάλης έκθεσης στον ήλιο.Σχόλια