Χρησμοί Κωνσταντοπούλου και καρφιά προς Μαξίμου για τη νέα συμφωνία

Χρησμοί Κωνσταντοπούλου και καρφιά προς Μαξίμου για τη νέα συμφωνία

Για την επιχειρούμενη συμφωνία με τους εταίρους, μίλησε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά τη συνάντησή της με τον Κύπριο ομόλογό της, Γιαννάκη Ομήρου, με τις δηλώσεις της να αποτελούν «γρίφο» για τη στάση που θα κρατήσει τη στιγμή που η επιδιωκόμενη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και πιστωτών θα συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε ευθέως τους Ευρωπαίους εταίρους ότι εκβιάζουν και επιβάλλουν συνθήκες «ασφυξίας» στους λαούς και τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ υποστήριξε πως στην συγκεκριμένη περίοδο «αμφισβητείται η λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν για τη μοίρα τους, να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ασκείται στο όνομά τους και υπέρ αυτών».

«Ζούμε στιγμές όπου επισπεύδεται μια ασφυξία και ένας εκβιασμός των λαών και των Κοινοβουλίων. Ζούμε περιόδους όπου αμφισβητείται η λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα των λαών να αποφασίζουν για τη μοίρα τους να αποφασίζουν για την πολιτική που θα ασκείται στο όνομά τους και υπέρ αυτών. Σε τέτοιες στιγμές λοιπόν είναι πολύ σημαντικό με το βλέμμα στο μέλλον, με πείσμα, με αισιοδοξία αλλά και με επίγνωση να έχουμε το νου μας και στο παρελθόν και στις πρόσφατες εμπειρίες» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπ’ αυτήν την έννοια, και η εμπειρία του Κυπριακού Κοινοβουλίου και η αποτίμηση της εμπειρίας αυτής δύο χρόνια και κάποιους μήνες αργότερα αποτελεί πολύ χρήσιμο, πολύτιμο στοιχείο για τις αποφάσεις και για τις στάσεις που όλοι και όλες θα κληθούμε πολύ σύντομα να αναλάβουμε», πρόσθεσε με νόημα.

Σχολιάζοντας δε, τις απειλές περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε πως «ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε ως μέσο επίτευξης της ευημερίας των λαών και των κοινωνιών χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού, εναντίον των λαών, εναντίον των κοινωνιών και με θύμα τα δικαιώματά τους και τη Δημοκρατία».
Τέλος, κατά την παράδοση στον κ. Ομήρου αντίγραφο του προκαταρκτικού πορίσματος της «Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους», η Πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι από τον έλεγχο προκύπτει πως «το μνημονιακό χρέος είναι στο σύνολό του παράνομο, μη νόμιμο, απεχθές, επονείδιστο και μη βιώσιμο».Σχόλια