Χρυσόγονος: Δεν μπορεί το κράτος να επιδεικνύει την αυστηρότητά του στον καστανά

Χρυσόγονος: Δεν μπορεί το κράτος να επιδεικνύει την αυστηρότητά του στον καστανά

«Η κυβέρνηση πρέπει να αντέξει» σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας για την επικείμενη μάχη στην Ολομέλεια με αφορμή το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Σε συνέντευξή του στον Real FM, ο κ. Χρυσόγονος επισήμανε ότι «αυτός που θα καταψηφίσει, θα είναι πειστικός αν έχει δική του αντιπρόταση. Αν υπάρχουν τέτοιες αντιπροτάσεις, όχι μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης, να κάτσουμε να συζητήσουμε».

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως «αν δεν υπάρχει αντιπρόταση, η οποία να φέρνει πόρους στο σύστημα ή να κάνει κάποια εξοικονόμηση, ώστε να μπορέσει να στηριχθεί το σημερινό επίπεδο συντάξεων -που και αυτό ανεπαρκές είναι- τότε σε τι ωφελεί η “τυφλή” καταψήφιση;»

«Πώς μπορεί να επιβιώσει αυτό το σύστημα, όταν έχουμε γύρω στα 3.600.000 εργαζόμενους και κοντά στα 3.000.000 συνταξιούχους. Τα νούμερα δεν βγαίνουν υπό τις προϋποθέσεις αυτές, χώρια ότι έχουν “λεηλατηθεί” τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων κλπ», διερωτήθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Χρυσόγονος σχολίασε επίσης τη σύλληψη του καστανά στη Θεσσαλονίκη που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.

«Δεν μπορεί το κράτος να επιδεικνύει την αυστηρότητά του στον καστανά», είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει και παραλογισμός βέβαια, να ζητάς 1.800 ευρώ τον χρόνο, ουσιαστικά ώστε να βγάλει άδεια ένας καστανάς για να δουλέψει τρεις μήνες -είναι και απάνθρωπο- και να αφήνεις, ας πούμε, τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κάνουν υπερτιμολογήσεις και υποτιμολογήσεις και έτσι φοροδιαφεύγουν εκατοντάδες εκατομμύρια, χωρίς να τους έχεις βάλει ακόμη πρόστιμο», σημείωσε.

Σχόλια