Χρυσόγονος: Οι πολιτικές σχέσεις μου είναι με τον κομματικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ όχι με ενοίκους του Μαξίμου

Χρυσόγονος: Οι πολιτικές σχέσεις μου είναι με τον κομματικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ όχι με ενοίκους του Μαξίμου

«Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα γίνουν εκλογές» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ενώ ερωτηθείς για τις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου ανέφερε:

«Οι πολιτικές σχέσεις μου δεν είναι με το Μέγαρο Μαξίμου ή με κάποιον από τους ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου. Οι πολιτικές σχέσεις μου είναι με τον κομματικό φορέα του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο είμαι ενταγμένος με βάση τους όρους του καταστατικού. Και το καταστατικό προβλέπει στο άρθρο 4 ότι υπάρχει δικαίωμα δημόσιας διαφωνίας προς τα έξω. Αν δεν ήταν αυτό το καταστατικό και η συγκεκριμένη δομή του κόμματος, που επιτρέπει διαφοροποιήσεις, προφανώς θα είχα σκεφθεί διαφορετικά το 2013 όταν συμμετέχει στο ιδρυτικό συνέδριο και συνυπέγραψα το καταστατικό».

Ο κ. Χρυσόγονος χαρακτήρισε τη συζήτηση περί δραχμή «Λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο».

«Θα μπορούσαμε μία τέτοια συζήτηση να την έχουμε κάνει το 1999 το 2000» σημείωσε ενώ υπογράμμισε ότι με υποχωρήσεις εκατέρωθεν μπορεί να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς να υπάρχουν προβλήματα στην κοινοβουλευτική ομάδα της συγκυβέρνησης.

«Μπορεί και πρέπει να κλείσει η συμφωνία στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου. Μπορούν να γίνουν υποχωρήσεις από όλες τις πλευρές. Εφόσον υπάρξει μία λογική συμφωνία, ένας λογικός συμβιβασμός θα ψηφιστεί από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» εκτίμησε.

Σχόλια