Δ. Αβραμόπουλος: Καθοριστική η Σύνοδος της Δευτέρας -100.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα έως το τέλος Μαρτίου

Δ. Αβραμόπουλος: Καθοριστική η Σύνοδος της Δευτέρας -100.000 πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα έως το τέλος Μαρτίου

«H Ελλάδα δεν είναι μόνη της, καθώς η Ευρώπη είναι στο πλευρό της» έστειλε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια,Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σημερινή εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του Ιδρύματος Αντενάουερ

Εξέχουσας σημασίας κρίνεται η Σύνοδος της Δευτέρας η οποία πρόκειται να είναι και καθοριστική για το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για τη Μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ χαιρέτισε το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.

Μιλώντας σε εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και του Ιδρύματος Αντενάουερ, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε ότι η Ευρώπη είναι στο πλευρό της Ελλάδας.

Αναφερόμεος στο χθεσινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών σχολίασε ότι βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση και στο ίδιο πνεύμα που θα κινηθεί τη Δευτέρα και η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε..

«Η Σύνοδος αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και καθοριστική για τους μήνες που έρχονται», παρατήρησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση ή κίνδυνος για καμία χώρα μέλος της Σένγκεν να εκδιωχτεί».

 «Εκείνο που οι χώρες όμως οφείλουν να κάνουν είναι να τηρούν με ευλάβεια όσα προβλέπει ο συνοριακός κώδικας της Σένγκεν», συνέχισε και συμπλήρωσε πως «πρέπει να διαφυλάξουμε το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τη ζώνη Σένγκεν. Προϋποθεση για τη διατήρησή της είναι η τήρηση των κανόνων που υπάρχουν».

Στόχος, όπως είπε, είναι ως το τέλος του χρόνου «να επιστρέψουμε στην αποκατάσταση της πλήρους εφαρμογής της Συνθήκης Σένγκεν».

«η Ελλάδα δεν είναι μόνη της, καθώς η Ευρώπη είναι στο πλευρό της» έστειλε ο επίτροπος της ΕΕ για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια,Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σημερινή εκδήλωση για το προσφυγικό του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του Ιδρύματος Αντενάουερ.Σχόλια