Δ. Παπαδημούλης : Το προσφυγικό και η αξιολόγηση απαιτούν την ευρύτερη εθνική συνεννόηση

Δ. Παπαδημούλης : Το προσφυγικό και η αξιολόγηση απαιτούν την ευρύτερη εθνική συνεννόηση

Είναι γραμμή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι στα μεγάλα θέματα, όπως είναι η ακύρωση των αρνητικών εξελίξεων στο προσφυγικό και η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, επιβάλλεται η ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συσπείρωση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ενώ ερωτηθείς, για την σημερινή πρωτοβουλία της Φ. Γεννηματά, απάντησε ότι «κάθε κίνηση κόμματος της αντιπολίτευσης που συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική».

«Είναι θετικό ότι και ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης στο προσφυγικό συνειδητοποιούν την ανάγκη της μέγιστης δυνατής συσπείρωσης και συνεννόησης. Παρά τις διαφορές μας είναι ανάγκη αυτή την ώρα να υπάρξει εκλογίκευση του πολιτικού ανταγωνισμού και να επενδύσουμε στα μεγάλα, στα δύσκολα, σ΄αυτά που επιβάλλουν την ευρύτερη δυνατή συνεννόηση και συσπείρωση. Αυτή είναι η γραμμή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, και κάθε κίνηση κόμματος που συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση είναι θετική», είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για το προσφυγικό, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι «θα εξαντλήσουμε μέχρι τέλους όλες τις δυνατότητες, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες συμμαχίες και ερείσματα, για να ακυρωθούν όλες οι απαράδεκτες μονομερείς ενέργειες και να υλοποιηθούν οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τις οποίες, το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί από μια ενωμένη Ευρώπη, τη Σένγκεν να λειτουργεί και με αποφυγή μονομερών ενεργειών.Σχόλια