Δ. Βίτσας: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα

Δ. Βίτσας: Ασφαλής χώρα η Ελλάδα

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Free Sunday», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι «οτιδήποτε συμβαίνει στην Ευρώπη είναι σαν να συμβαίνει και στη δική μας χώρα».

Εκφράζοντας φόβους σχετικά με την πολιτική εκμετάλλευση των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη, ο κ. Βίτσας επισήμανε την ανάγκη «να απαντήσουμε με μεγαλύτερη δημοκρατία, με μεγαλύτερη διαχείριση των ζητημάτων της ασφάλειας, αλλά και με ενδυνάμωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Απέρριψε δε, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί καθυστερήσεων στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και περί έλλειψης συντονισμού, τονίζοντας ότι «πολλοί κρίνουν την κυβέρνηση εκ του ασφαλούς».

«Αν σκεφτεί κανείς την τεράστια αλλαγή που έγινε από την 1η Μάρτη, με την απαράδεκτη απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων, έχουν γίνει αρκετά πράγματα σε λίγο χρόνο» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε αστειότητες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της το 2015 ήταν σαν να «προσκάλεσε» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ελλάδα.Σχόλια