Δακρυγόνα για… άλλη μία φορά μέσα στη Βουλή του Κοσόβου

Δακρυγόνα για… άλλη μία φορά μέσα στη Βουλή του Κοσόβου

Για τρίτη φορά μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες, δακρυγόνα έπεσαν μέσα στη Βουλή του Κοσόβου, αναγκάζοντας το σώμα να διακόψει τη συνεδρίασή του.

Το δακρυγόνο πέταξε βουλευτής της αντιπολίτευσης, η οποία διαμαρτύρεται κατά συμφωνίας με τη Σερβία, με τη μεσολάβηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κατά συμφωνίας με το Μαυροβούνιο, για τον ορισμό των συνόρων των δύο πρώην γιουσκοσλαβικών επαρχιών.

Σημειώνεται ότι το Κόσοβο είναι ντε φάκτο αποσχισθείσα επαρχία της Σερβίας, η οποία κατοικείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από εθνικά Αλβανούς.

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε μέχρι οι δύο αυτές συμφωνίες να ακυρωθούν», ανέφερε η εκπρόσωπος της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσόβου η οποία πέταξε το δακρυγόνο.

Η αντιπολίτευση θεωρεί ότι η συμφωνία με τη Σερβία, η οποία δίνει στους εθνικά Σέρβους κατοίκους του Κοσόβου μεγάλες τοπικές αρμοδιότητες στις περιοχές όπου διαμένουν, καθώς και δυνατότητα για χρηματοδότηση από το Βελιγράδι, υπονομεύει την ανεξαρτησία την οποία θεωρούν ότι το Κόσοβο έχει πλέον κατακτήσει.



Σχόλια