Δανία: Η ιδανική χώρα για ποδηλάτες!

Δανία: Η ιδανική χώρα για ποδηλάτες!

Η Δανία είναι η πιο φιλόξενη χώρα για τους ποδηλάτες, μπροστά από την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία, σύμφωνα με το «Βαρόμετρο» του 2015 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλάτου.

Η Δανία, άλλωστε, ήταν στην κορυφή του καταλόγου και στο πρώτο «Βαρόμετρο», το 2013, που αφορούσε τις 27 χώρες που αριθμούσε τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η φετινή κατάταξη περιλαμβάνει και την Κροατία, το πιο πρόσφατο μέλος της Ένωσης.

Το Λουξεμβούργο ανέβηκε από την 19η στην 13η χάρη στα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει για τους ποδηλάτες αλλά και για τη σημαντική αναλογία των φίλων του ποδηλάτου σε σύγκριση με τον πληθυσμό του. Ωστόσο, άλλες χώρες έχουν υποχωρήσει, όπως η Ιρλανδία που έπεσε στην 21η θέση (από 14η), η Πορτογαλία που βρίσκεται 27η (από 23η) και η Ελλάδα που κατατάσσεται 24η (από 17η), μαζί με τη Μάλτα. Τελευταία στον κατάλογο είναι η Ρουμανία.

Σημειώνεται ότι για την κατάταξη μιας χώρας μετρούν πέντε κριτήρια: το ποσοστό του πληθυσμού που συνήθως κυκλοφορεί με ποδήλατο, η ασφάλεια των ποδηλατών, η σημασία που αποδίδεται στον ποδηλατικό τουρισμό, η αγορά νέων ποδηλάτων και η παρουσία ακτιβιστών φίλων του ποδηλάτου.Σχόλια