Δε θα υπάρξουν νέοι φόροι διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ

Δε θα υπάρξουν νέοι φόροι διαβεβαιώνει το ΥΠΟΙΚ

Ότι δεν αναμένεται να επιβληθεί κανένας νέο φόρος ή να υπάρξει καμία νέα επιβάρυνση για τους φορολογουμένους διαβεβαιώνει το υπουργείο Οικονομικών, απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο διαβεβαιώνει ότι στο πλαίσιο των αλλαγών που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, δεν υπάρχει περίπτωση να προστεθεί κανένας νέος φόρος ή επιβάρυνση, ενώ σπεύδει να σημειώσει ότι πολλές από τις διατάξεις είναι σε θετική κατεύθυνση (π.χ. διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών σε ορισμένες περιπτώσεις, μείωση επιτοκίων σε ορισμένες ρυθμίσεις χρεών κλπ.) και «δεν ανταποκρίνονται στην προπαγάνδα της καταστροφολογίας και του μηδενισμού που επενδύουν (προεκλογικά αλλά και τώρα) ορισμένοι».

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι στον τομέα της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου προβλέπονται πολλές δράσεις (π.χ. περιουσιολόγιο) οι οποίες μαζί με άλλες που είναι στο στάδιο της επεξεργασίας, θα δώσουν πολύτιμα έσοδα στο δημόσιο.

Παράλληλα με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων και των δεσμεύσεων της συμφωνίας, το υπουργείο Οικονομικών δεσμεύεται ότι θα ανοίξει ουσιαστικό διάλογο με κοινωνικούς φορείς, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η ενίσχυση πολιτών και επιχειρήσεων.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές στον τομέα της φορολογίας, θα αλλάξουν ριζικά την υφιστάμενη κατάσταση στη φορολογία του εισοδήματος, στον ΕΝΦΙΑ και σε πολλούς άλλους τομείς, εξηγεί το υπουργείο.

Τέλος, η σχετική ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών θα κινηθεί με ρεαλισμό και ευαισθησία, στα προβλήματα που δημιουργεί το υπάρχον φορολογικό σύστημα, και με στόχο την ολοκλήρωση των διαδικασιών της συμφωνίας.Σχόλια