Debate… εξ αποστάσεως Τσίπρα – Μεϊμαράκη

Debate… εξ αποστάσεως Τσίπρα – Μεϊμαράκη

«Οι παλιοί πολιτικοί μας έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας από τα Χανιά, όπου περιοδεύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το να ξεπεράσουμε την κρίσηδεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων, ενώ σημείωσε ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθεί μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Το πρόγραμμα του κ. Τσίπρα έχει ως εξής:

Χανιά:

09:30 Συνάντηση με τους Δημάρχους του Νομού (Δημαρχείο Χανίων).

11:30 Ομιλία σε συγκέντρωση με μέλη και φορείς του αγροτικού κόσμου στο Καστέλι Κισσάμου (Τσατσαρωνάκειο).

Ρέθυμνο – Ανώγεια:

19:30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Ανωγείων και συνάντηση με τον Δήμαρχο.

20:00 Ομιλία στην κεντρική Πλατεία (Αρμί) και συζήτηση με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία

Βασικές επιδιώξεις του ΣΥΡΙΖΑ

tsipras

  • Να τονίζεται ολοένα και περισσότερο η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους πολιτικούς του αντιπάλους -που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία- μέσα από τους όρους «παλιό καθεστώς» και «παλιό σύστημα εξουσίας», έναντι της «Αριστεράς» και των «κοινωνικών δυνάμεων».
  • Απέναντι στις «δυνάμεις της διαπλοκής, της διαφθοράς, του κομματισμού και της κλεπτοκρατίας», το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρεί σε καθημερινή βάση να αναδείξει ότι «είμαστε όρθιοι για να δώσουμε τη μάχη ενάντια σ’ αυτό το κατεστημένο», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επιστρέφει στη Ρηγίλλης η ΝΔ

meimarakis

Με στόχο τη συσπείρωση και την επιστροφή των κεντροδεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σήμερα το απόγευμα στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία από την «ιστορική» έδρα της «γαλάζιας» παράταξης στη Ρηγίλλης.Ενδεικτικό της τεράστιας κινητοποίησης είναι το κάλεσμα που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ, αναφέροντας πως «δίνουμε ραντεβού εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε. Ρηγίλλης 18. Στο ιστορικό κτίριο όπου πανηγυρίσαμε, κλάψαμε και γράψαμε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Όλοι μαζί, οι ΟΝΝΕΔίτες και οι ΟΝΝΕΔίτισσες του χθες και του σήμερα, σας προσκαλούμε σε μία εκδήλωση-εκκίνηση της προσπάθειας στήριξης της παράταξής μας ενόψει των εθνικών εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να γυρίσει σελίδα».

Έξω από τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ θα στηθεί γιγαντοοθόνη, στην οποία θα προβληθούν οι κυριότερες στιγμές από τη 40χρονη ιστορία της ΝΔ. Όπως σημειώθηκε άλλωστε, στόχος της συμβολικής αυτής απόφασης είναι η κινητοποίηση των αισθημάτων των ψηφοφόρων.

Τα ντιμπέιτ

meimarakis-tsipras-vouli-570

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι επαφές ενόψει της διενέργειας ντιμπέιτ. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν δύο τηλεμαχίες και κάνουν λόγο για καλό κλίμα ανάμεσα στα δύο κόμματα, παραπέμποντας σε νέα επικοινωνία ανάμεσα στα δύο γραφεία Τύπου τις επόμενες ώρες, οπότε και θα αποφασιστεί τι ακριβώς θα γίνει.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην πρόταση της ΝΔ για δύο τηλεμαχίες (το ένα με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και ένα δεύτερο ανάμεσα σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη), δηλώνουν ανοιχτοί και διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε όσα συμφωνηθούν, χωρίς να θέτουν αριθμητικό όριο.

 

 

 

 Σχόλια