Δεδουλευμένα ενός μήνα καταβάλλονται στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Δεδουλευμένα ενός μήνα καταβάλλονται στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ

Τα δεδουλευμένα ενός μήνα – εκ των δύο που οφείλει ο ΟΑΣΘ στους εργαζομένους του -, συνολικού ύψους 2,8 εκατ. ευρώ, κατέβαλλαν τα υπουργεία Υποδομών και Οικονομικών, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη, η οποία παραμένει χωρίς λεωφορεία εδώ και 12 ημέρες, λόγω επίσχεσης εργασίας του προσωπικού του ΟΑΣΘ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, δε θα διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την κρατική επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους.

Μάλιστα, το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών θα ελέγξει εάν τα 2,8 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό αυτό.

«Μένει να δούμε πως θα ανταποκριθεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ, αν όλα τα χρήματα πάνε για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων», ανέφερε σχετικά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 93,4 Θεσσαλονίκης», προσθέτοντας ότι «μένει να αποκαλυφθεί αν οι εργαζόμενοι είναι εργαζόμενοι ή είναι επί της ουσίας η δεύτερη διοίκηση του ΟΑΣΘ με το κάλυμμα του συνδικάτου των εργαζομένων».

Για την καταβολή των δεδουλευμένων ενός μήνα στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και το Υπουργείο Οικονομικών καταβάλλει σήμερα, προκαταβολικά στον ΟΑΣΘ το ακριβές ποσό που αντιστοιχεί στα οφειλόμενα δεδουλευμένα ενός εκ των δύο μηνών, που οφείλει ο ΟΑΣΘ στους εργαζομένους του.

Παράλληλα, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών) να ελέγξει, εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα θα κατατεθούν στον ΟΑΣΘ 2.874.896,61 ευρώ, που είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή (αρ. πρωτ. 9801/12-09-2016), που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, κ. Χρήστος Στεφανίδης.

Το ΥΠΟΜΕΔΙ, επίσης, αναφέρει κατηγορηματικά, ότι δε θα επιτρέψει να διατεθεί ούτε ένα ευρώ από την αντισταθμιστική καταβολή (επιχορήγηση) προς τον ΟΑΣΘ, για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη ή υποχρέωση του Οργανισμού, πριν την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζομένους.

Ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε χαρακτηριστικά: ‘’Η αγωνία και ο αγώνας μας, είναι, να αντιμετωπίσουμε οριστικά το άγος του ΟΑΣΘ, υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος’’. Και πρόσθεσε:

‘’Αυτό που ζει η χώρα και η Θεσσαλονίκη, είναι ένα εκβιασμός και μία ομηρεία, από μία ληστρική-μονοπωλιακή σύμβαση του ΟΑΣΘ, που σύνηψε δεκαετίες πίσω, το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας. Μέχρι εδώ όμως. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αυτός ο εκβιασμός. Πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Είναι αλήθεια, ότι αυτός που ταλαιπωρείται σήμερα, είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης. Και θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται, αν αυτή η σύμβαση, αυτός ο εκβιασμός, που γίνεται εδώ και 60 χρόνια, συνεχιστεί. Η συνέχιση της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού με πρόσθετες διεκδικήσεις, με διαιτησίες –που όλως τυχαίως- δικαιώνουν πάντα τον ΟΑΣΘ, με ψέματα και συκοφαντίες προς την κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ, το οποίο δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, έχει τελειώσει’’».Σχόλια