Τζανακόπουλος: Υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για συμφωνία στο Eurogroup

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για συμφωνία στο Eurogroup

«Στόχος μας είναι η επίτευξη συμφωνίας χωρίς ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας», είπε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Θυμίζουμε, ότι είναι η 2η ενημέρωση που κάνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος εντός της εβδομάδας.

Όπως συμπλήρωσε, δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για νέα μέτρα λιτότητας καθώς η ελληνική οικονομία έχει υπερκαλύψει του στόχους της.

Επισήμανε ακόμα ότι υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για την επίτευξη μίας κατ’ αρχήν συμφωνίας στο Eurogroup της Δευτέρας, ενώ τόνισε ότι κλειδί για τη θετική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις παραμένει η επιστροφή στον ρεαλισμό του ΔΝΤ και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Ακόμα, εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ βρίσκονται σε στρατηγικό αδιέξοδο ενόψει της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης».

«Έως χθες ζητούσαν μην κλείσει η αξιολόγηση και να γίνουν εκλογές. Μας κατηγορούν ότι δήθεν καθυστερούμε. Αύριο ελπίζουν ότι θα μας κατηγορούν αφού επιτευχθεί η συμφωνία, ότι δεν διαπραγματευτήκαμε αποτελεσματικά. Ο ελληνικός λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε επί 75 λεπτά τις θέσεις του για την ελληνική οικονομία πίσω από κλειστές πόρτες αλλά δεν βρίσκει ούτε μισό λεπτό για να την παρουσιάσει στους Έλληνες πολίτες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε όταν οι προτάσεις του είναι ταυτόσημες με των πιο ακραίων από τους δανειστές, όταν δεν περιέχει παρά μόνο νέα μέτρα σκληρής λιτότητας σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τον καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή να πει με παρρησία τη θέση του», σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσακαλώτος ζήτησε μείωση ΦΠΑ ως αντιστάθμισμα στα μέτρα των δανειστών

Παράθυρο για «δήλωση προόδου» στο Eurogroup της Δευτέρας

Σχόλια