Νύχτα χάους στη Β. Καρολίνα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Σάρλοτ

Νύχτα χάους στη Β. Καρολίνα – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη Σάρλοτ

Ακόμα μία νύχτα σοβαρών επεισοδίων ζουν οι κάτοικοι της πόλης Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας μετά τον θάνατο Αφροαμερικανού που πυροβολήθηκε από επίσης Αφροαμερικανό αστυνομικό. Ο κυβερνήτης έθεσε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη.

https://www.youtube.com/watch?v=gxmvCsAA6i0

Η αστυνομία προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη στην πόλη, μετά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά το θανάσιμο τραυματισμό 43χρονου Αφροαμερικάνου από αστυνομικά πυρά, κάτω από συνθήκες που δεν ακόμη διευκρινιστεί.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία πάντως υποστηρίζει ότι ο εν λόγω διαδηλωτής που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του, υποστηρίζεται μηχανικά. Σύμφωνα με την αστυνομία, πυροβολήθηκε στο κεφάλι από όπλο άλλου πολίτη και όχι αστυνομικού.

Στρατός στους δρόμους

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση κοινωνικής αναταραχής και οι διαδηλώσεις σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας θα αναπτυχθούν στη Σάρλοτ μονάδες της εθνοφρουράς, αλλά και της πολιτειακής αστυνομίας.

Cs627FsVMAA

Στο μεταξύ, αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ξεπερνούν τους 85, ενώ πληροφορίες (που δεν έχουν διαψευστεί), κάνουν λόγο ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε πλαστικές σφαίρες για να διαλύσει το πλήθος του κόσμου που συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Σάρλοτ.

220916-charlotte-nc-2

220916-charlotte-nc

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


Σχόλια