ΔΕΗ: Χρωστούμενα εκατομμυρίων από επαγγελματίες και ιδιώτες στα Δωδεκάνησα

ΔΕΗ: Χρωστούμενα εκατομμυρίων από επαγγελματίες και ιδιώτες στα Δωδεκάνησα

Ανοδική πορεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές νοικοκυριών και επιχειρήσεων της Δωδεκανήσου προς την ΔΕΗ, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου στη Ρόδο, από στελέχη της επιχείρησης.

Αναλυτικά, το 37,8% των οικιακών και το 61,8% των επαγγελματικών πελατών της ΔΕΗ στα νησιά της Δωδεκανήσου, οφείλουν 113,5 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο 42,6% του συνόλου των πελατών του νομού Δωδεκανήσου. Σε ποσοστό, οι κακοπληρωτές είναι αυξημένοι σε σύγκριση με τις άλλες περιοχές της χώρας.

Μόνο τα χρέη των ξενοδοχειακών μονάδων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην συνέντευξη, αποτελούν το 22% του συνολικού ποσού των οφειλών των επαγγελματικών πελατών.

Αξιοσημείωτο είναι, ότι 200 ξενοδοχειακές μονάδες, με οφειλές άνω των 10.000 ευρώ η καθεμιά, συγκεντρώνουν το 92% των συνολικών οφειλών των ξενοδοχειακών μονάδων, ενώ οι οφειλές των αγροτικών πελατών ανέρχονται στο 0,4%.

Συγκεκριμένα, στο νομό Δωδεκανήσου οι οφειλές των οικιακών πελατών ανέρχονται στο 37,8%, εκ των οποίων το 28,2% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των 1.000 ευρώ, οι οποίες αντιστοιχούν μόνο στο 24% των οικιακών οφειλετών

Βέβαια, το ποσοστό των επαγγελματικών πελατών που οφείλουν, ανέρχεται στο 61,8%, εκ του οποίου το 52% αφορά οφειλές λογαριασμών άνω των 3.000 ευρώ, που αντιστοιχούν στο 24% των επαγγελματικών οφειλετών. Χαρακτηριστικό είναι, ότι 150 επαγγελματικοί πελάτες συγκεντρώνουν το 26% των αντίστοιχων οφειλών.

Σχετικά με τα στοιχεία της ΔΕΗ, έως την 30ή Απριλίου, παρά το ιδιαίτερα ευνοϊκό μέτρο της ρύθμισης των οφειλών, με 36 δόσεις από 1.4.2016, μόνο το 16,7% από αυτές έχουν ρυθμιστεί.
Διαβάστε επίσης:

Κατερίνη: Σύλληψη 48χρονου που απείλησε να βάλει φωτιά σε κατάστημα της ΔΕΗ επειδή του έκοψαν το ρεύμαΣχόλια