ΔΕΗ: «Κλείνει» τον διακόπτη και ρίχνει στο σκοτάδι όσους σεν ανήκουν στο κοινωνικό τιμολόγιο

ΔΕΗ: «Κλείνει» τον διακόπτη και ρίχνει στο σκοτάδι όσους σεν ανήκουν στο κοινωνικό τιμολόγιο

Σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, η διοίκηση της ΔΕΗ ετοιμάζεται να καταργήσει 30.000 αγροτικά τιμολόγια, καθώς οι δικαιούχοι δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Παράλληλα, γίνεται προσπάθεια να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών, οι οποίοι εμφανίζουν χρέος άνω των 10.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, στο περιθώριο εκδήλωσης για την υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΤΕπ, τόνισε ότι δεν επιβεβαιώνεται το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που αναφέρουν πληροφορίες και υπογράμμισε ότι οι  ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται στα 2,2 δισ. ευρώ, προσπαθώντας να παρουσιάσει μία καλύτερη εικόνα του προβλήματος.

Επιπλέον  2,1 εκατομμύρια παροχές ρεύματος είναι ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους (από τους 7,4 εκατομμύρια), άρα περίπου ένας στους τρεις πελάτες έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ   κ. Παναγιωτάκης σημείωσε ότι από εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της επιχείρησης θα ξεκινήσει διακοπές σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές και υψηλές καταναλώσεις.Σχόλια