Δείτε το νέο «Τζιχάντι Τζον» να υπερασπίζεται το Ισλαμικό Κράτος στο BBC (pics+vid)

Δείτε το νέο «Τζιχάντι Τζον» να υπερασπίζεται το Ισλαμικό Κράτος στο BBC (pics+vid)

O 32χρονος άνδρας-ύποπτος ως ο νέος «Τζιχάντι Τζον»– εμφανίστηκε ζωντανά από το BBC δηλώνοντας την υποστήριξή του στο Ισλαμικό Κράτος

Σύμφωνα με την «Independent», η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι ο μασκοφόρος στo βίντεο εκτελέσεων πιθανώς να είναι ο Σιντάρθα Νταρ, ένας τζιχαντιστής που εξαφανίστηκε από τη χώρα όταν η Σκότλαντ Γιάρντ άρχισε να διερευνά τις σχέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Νταρ είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών και ξεκίνησε τη ζωή του ως ινδουιστής. Κάποια στιγμή, όμως, ασπάστηκε το Ισλάμ και άλλαξε το όνομά του σε Αμπού Ρουμαϊάσαχ. Οι βρετανικές αρχές πιστεύουν ότι ο Νταρ ταξίδεψε στη Συρία το 2014.

Πριν από λίγο καιρό, ο τζιχαντιστής είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό του πλανήτη όταν ανάρτησε στο διαδίκτυο φωτογραφίες του νεογέννητου παιδιού του αγκαλιά με όπλα.

tzi

«Όσοι είχαν συναντήσει τον Νταρ από κοντά πριν εγκαταλείψει τη Βρετανία, λένε ότι η φωνή μοιάζει με αυτή του μασκοφόρου μαχητή», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.

Η αδελφή του, Κόνικα Νταρ, μιλώντας στη βρετανική Daily Mail υποστηρίζει ότι η φωνή που άκουσε στο βίντεο της θυμίζει εκείνη του αδελφού της και πως «θα τον σκοτώσει η ίδια» αν επιβεβαιωθεί ως ο μασκοφόρος Βρετανός στο νέο βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στο οποίο εκτελούνται πέντε ομήροι.

Konika Dhar

Την ίδια στιγμή ο αναλυτής Ραφαέλο Παντούτσι εκτιμά πως είναι πιθανό να πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο.

Ο Νταρ εξαφανίστηκε ενώ οι βρετανικές αρχές τον είχαν αφήσει να βγει από τη φυλακή με εγγύηση. Παρόλα αυτά, κατόρθωσε να ταξιδέψει στη Συρία με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά τους.

 ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια