Δέκα χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στην Ειδομένη

Δέκα χιλιάδες άνθρωποι παγιδευμένοι στην Ειδομένη

Δραματική είναι για μία ακόμα ημέρα η κατάσταση στην Ειδομένη, αφού οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες ανέρχονται πλέον σε 10.000 χιλιάδες, με την ΠΓΔΜ να διατηρεί τα σύνορα κλειστά, επιτρέποντας ελάχιστες εισροές στο έδαφός της.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως μόλις 170 πρόσφυγες έχουν περάσει από τα μεσάνυχτα ως το πρωί από το σημείο διέλευσης στα σύνορα Ελλάδας και Σκοπίων, τη στιγμή που ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων ανθρώπων στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 30.000. Περίπου 7.000 πρόσφυγες βρίσκονται εντός του καταυλισμού, ενώ άλλα 2.000 και πλέον άτομα έχουν απλώσει τις σκηνές και τα λιγοστά υπάρχοντά τους στα γύρω χωράφια.

Η σκοπιανή δύναμη στα σύνορα ενισχύθηκε χθες Τρίτη με 700 άνδρες της Αστυνομίας και του στρατού, ενώ δύο στρατιωτικά ελικόπτερα πετούσαν στην περιοχή της Γευγελής.

Την ίδια στιγμή, πανικός στον Πειραιά

Περίπου 3.000 πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τρεις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην Πέτρινη Αποθήκη στο Λιμάνι του Πειραιά μετά τον κατάπλου, το μεσημέρι της Τρίτης, δύο επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με 1.046 πρόσφυγες. Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», μεταφέροντας 829 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη.

Το πλοίο παρέλαβε 519 άτομα από τη Μυτιλήνη και 310 από τη Χίο. Eπίσης το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star 2» παρέλαβε από την Κω 62 μετανάστες και πρόσφυγες.Σχόλια