Δέκα μονάδες μπροστά το Brexit σε νέα δημοσκόπηση

151 0

Δέκα μονάδες μπροστά εμφανίζεται να είναι το «στρατόπεδο» του Brexit σε δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από τη διαδικτυακή εφημερίδα The Independent, την ώρα που απομένουν λιγότερες από δύο εβδομάδες για το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία για την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναλυτικότερα, η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ORB ήταν διαδικτυακή, σε δείγμα 2.000 προσώπων και διενεργήθηκε το διήμερο 8-9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με αυτήν, το 55% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αποχώρησης, ενώ το 45% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Σημειώνεται ότι στους συμμετέχοντες στην έρευνα δε δόθηκε η δυνατότητα να απαντήσουν «δεν ξέρω».

Στο άρθρο που συνοδεύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, η εφημερίδα σημειώνει ότι το στρατόπεδο του Brexit έχει διευρύνει το προβάδισμά του κατά τέσσερις μονάδες, σε σύγκριση με μια παρόμοια δημοσκόπηση που είχε γίνει τον Απρίλιο.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που συγκεντρώνει η αποχώρηση από την ΕΕ, αφότου το ORB ξεκίνησε τις δημοσκοπήσεις με αυτό το ερώτημα πριν από περίπου έναν χρόνο.

Τότε, το ποσοστό εκείνων που δήλωναν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής ήταν κατά 10 μονάδες υψηλότερο από εκείνο του Brexit.

Σημειώνεται τέλος ότι αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η δημοσκόπηση, η στερλίνα έχασε πάνω από μισό σεντ σε σχέση με το δολάριο.

 

 Join the Conversation