Δεκτό το αίτημα εργαζομένων του Mega για προσωρινή επιδίκαση των δεδουλευμένων

Δεκτό το αίτημα εργαζομένων του Mega για προσωρινή επιδίκαση των δεδουλευμένων

Το Ειρηνοδικείο Αθηνών έκανε Δεκτή την αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής, την οποία είχαν καταθέσει 124 εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού Mega, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την προσωρινή επιδίκαση δεδουλευμένων αποδοχών τους δύο μηνών.

Την ίδια ώρα,  οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι και τεχνικοί) του τηλεοπτικού σταθμού έχουν καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 27 Ιουνίου.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι, με τις προσφυγές τους στη Δικαιοσύνη, ζητούν και την απαγόρευση οποιασδήποτε μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλίσουν τις απαιτήσεις τους.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα, 21 Ιουλίου 2016, συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το αίτημα προσωρινής διαταγής 124 εργαζομένων (δημοσιογράφων και τεχνικών) του σταθμού MEGA CHANNEL, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. (οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από το γραφείο μας), με το οποίο αυτοί αξίωσαν την προσωρινή επιδίκαση μέρους των οφειλομένων σ’ αυτούς δεδουλευμένων αποδοχών τους, καθώς και την απαγόρευση οποιασδήποτε μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, προκειμένου για τη διασφάλιση των απαιτήσεών τους.

Κατόπιν της ανωτέρω συζήτησης και παρά τη σφοδρή αντιδικία, το Δικαστήριο έκανε δεκτά τα ανωτέρω νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας, ορίζοντας ως δικάσιμο της αίτησής μας ασφαλιστικών μέτρων την 27η Ιουλίου 2016.

Θεωρούμε ότι αυτό συνιστά το πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς τη δικαίωση του πολύμηνου αγώνα των εργαζομένων του σταθμού, οι οποίοι εδώ και μήνες αγωνίζονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και το σταθμό στις επάλξεις της ενημέρωσης».Σχόλια